Gazete Vatan Logo

İçimdeki Müzik Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? İçimdeki Müzik Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Son yıllarda Dünya edebiyatı arasında yer alan kitaplardan biri de İçimdeki Müzik kitabıdır. İçimdeki Müzik kitabı birçok dalda ödül almış bir kitap olmakla birlikte yabancı eserlerden biridir. Aynı zamanda ülkemizde de yabancı eserler arasındaki en çok satan kitaplardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Konusu, ana fikri ve karakterleri ile oldukça dikkat çekerek ön plana çıkmaktadır.

İçimdeki Müzik Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? İçimdeki Müzik Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

İçimdeki Müzik Kitap Konusu Nedir?

İçimdeki Müzik kitabı fiziksel engelli bir çocuğun diğer çocuklardan pek de farklı olmadığını kanıtlamak adına bıkmadan çalıştığını anlatır. Ana karakter mücadele eder ve bu sayede kendini müziğe adar.

Göstermiş olduğu azim ve mücadele neticesinde ise sınıf temsilciliğine kadar yükselir. Kitabın ana fikri ise herkesin birer engelli adayı olduğudur. Aynı zamanda engelli bireylerin toplumdan dışlanmaması gerektiğini de çok güzel bir şekilde anlatmaktadır.

İçimdeki Müzik Kitabı Yazarı Kimdir?

İçimdeki Müzik kitabı 2010 yılı Mart ayında ilk olarak yayınlanmıştır. Toplam 295 sayfadan oluşan bu kitap aynı zamanda 2 ödüle layık görülmüştür. İçimdeki Müzik kitabının yazarı ise Sharon M. Draper olmaktadır. İngilizce dilinde yayınlanan bu kitap ilk kez Amerika Birleşik Devletlerinde basılmıştır. Daha sonra ise Türkçe dili dahil birçok dile çevrilmiştir.

İçimdeki Müzik Kısa Kitap Özeti

Doğuştan konuşma engelli olan Melody oldukça zeki ve küçüklüğünden itibaren ailesi tarafından her zaman desteklenmiştir. Ailesi Melody'nin bebeklikten bu yana tüm anlarını kaydetmiştir. Melody ise bu videoları izleyerek kendini sorgulamaya başlamıştır.

Haberin Devamı

Melody konuşamadığı için çevresi tarafından zihinsel engelli muamelesi de görmüştür. Melody aynı zamanda etrafındaki her şeyi anlamasına rağmen tepki veremiyordu. Ancak aksine zeki bir kız olan Melody'nin doktoru da bir zihinsel engeli olduğunu rapor etmiştir. Fakat ailesi bunu reddetmiştir

Ailesi Melody'nin kuvvetli bir fotoğrafik hafızası olduğunu anlamıştır. Bu yeteneğini kullanarak ve ailesinin desteği ile birlikte müzik yapmaya başlar. Okul çağı geldiğinde ise okulda arkadaş edinmeye başlar. Okuldaki olaylardan dolayı kimi zaman heyecanlanır kimi zaman da üzülür. Bu durum vücudundan garip sesler çıkarmasına sebep olur.

Melody okulda yine bu krizlerden birini geçirir. Öğretmeni de Melody'e zihinsel engelli olarak yaklaşmakta ve Melody'nin anlamış olduğu konuları bile sürekli tekrar etmektedir. Bu durumdan rahatsız olan aile ise Melody'i başka bir okula aldırır. Burada onu yeni bir macera bekliyordur.

Haberin Devamı

Kitap İçerisindeki Karakterleri 

İçimdeki Müzik kitabının ana karakterleri şu şekilde sıralanabilir;

Melody

Öğretmen

Rose

Sınıf Arkadaşları

Melody'nin Komşusu

Melody'nin Anne ve Babası

Kardeşi Peny