Gazete Vatan Logo

Hititler Bayrağı Anlamı Nedir? Hititler Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Milattan önce 1700 ile 1200 arasında yaşayan dünyanın en güçlü antik uygarlıkları arasında Hititler yer almaktadır. Hem Anadolu'da hem de Suriye'de yaşamını sürdürmüş olan Hititler, pek çok açıdan gelişmiş önemli uygarlıklardan biridir. Anadolu'da farklı diller konuşan ve değişik şehir devletleri halinde yaşadıklarını söylemek mümkündür.

Hititler Bayrağı Anlamı Nedir? Hititler Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Özellikle kısa zamanda tek tek farklı devletleri hükmü altına alıp önemli bir uygarlık haline gelmiş ülkeler içerisinde yer alır. Bununla beraber ülkenin pek çok yapısını anlatan bir sabit bayrağı da bulunmaktadır. Bu bayrak uzun yıllar boyunca Hititleri temsil etmesi ile birlikte kullanılmıştır.

Hititler Bayrağı Anlamı Nedir?

Hitit bayrağı daha çok güneşe benzer. Aynı zamanda doğrudan güneşi anlattığını ve aydınlığı gösterdiğini söylemek gerekir. Özellikle Hitit İmparatorluğu uygarlığını ve bununla beraber gelişmişlik düzeyini temsil etmek amaçlı bayrak Güneş'e benzetilmiştir. Aynı zamanda dini ritüeller arasında güneşe tapma gibi durumlar olduğundan dolayı, bayrak da bununla birlikte Güneş olarak ele alınmıştır.

Güneş yüzyıllar boyunca Hititler için uygarlık ile beraber medeniyet ve toplum olarak ifade edilmiştir. Bu sebepten dolayı güneşe benzeyen yuvarlak bir yapısı bulunan bayrağı olduğunu söylemek mümkündür. O dönem çizim ve renk fazla olmadığı için, bakır ve altın görünümü ile beraber metalden yapılmış bayrak tasarım olarak kullanılırdı. Bu sebepten dolayı bazı dönemlerde altın rengi bazı dönemlerde ise bakır rengi üzerinden kullanıldığını söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Hititler Bayrağı Nasıl Oluştu?

Hititler için uygarlık ve medeniyet ile beraber millet büyük öneme sahiptir. Özellikle toplumsal bir bütünlük altında yüzyıllar boyunca bulundukları bölgeye egemen olduklarını söylemek mümkündür. Bu sebepten dolayı bölgenin en güçlü antik uygarlıkları arasında yer alır.

O yüzden de milleti, uygarlığı ve toplumu yansıtan bir bayrak oluşturduklarını eklemek gerekir. Bu doğrultuda bayrak Güneş olarak öne çıkmaktadır. Yani Hititler bayrağı direkt olarak güneşi temsil eder. Bayrağın uçlarından çıkan ok şeklindeki yapılar ise güneş ışınları olarak ele alınabilir.

Bunun nedeni ise uygarlık ve kültür Güneş ile karşılıklı olarak eş anlama sahiptir. Yani bu durum Hititler için geçerlidir. Hitit İmparatorluğu'nun kültürünü ve uygarlığı ile beraber millet bütünlüğünü gösteren bir anlayışa sahiptir.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda Hititler bayrağı ortaya çıkmıştır. İç kısmında ise farklı geometrik biçimler bulunur. Elbette günümüzde de hala bu geometrik şekillerin Hitit İmparatorluğu adına tam olarak ne anlama geldiği bilinmiyor.

Hititler Bayrağı Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Hititler için söz konusu bayrak olduğunda iki farklı renk genelde ortaya çıkmaktadır. Daha doğrusu günümüze kadar ulaşmış iki renk biliniyor.

Bunlardan biri altın rengi diğeri ise bakır rengidir. Çünkü antik uygarlık dönemlerinde bayraklar metalden yapılmakta ve herhangi bir çizim üzerinden gerçekleşmemektedir.

O yüzden metalden yapılan Güneş sembolü üzerinden hazırlanmış bayrak, bir dönem bakır rengi bir dönem ise altın rengi şeklinde değerlendirilmiştir.