Gazete Vatan Logo

Erasmus iptal mi, Erasmus 2025'e kadar iptal mi edildi? Erasmus nedir, şartları nelerdir, nasıl başvurulur?

Erasmus öğrenci değişim programı üniversite öğrencileri tarafından araştırılırken sosyal medyada “Erasmus iptal edildi” iddiaları gündeme geldi. Erasmus ile her yıl üniversite öğrencileri farklı ülkelerdeki okullarda eğitim görme fırsatı elde ediyor. Peki Erasmus nedir, şartları nelerdir? Erasmus başvurusu nasıl yapılır? Erasmus iptal mi, Erasmus 2025’e kadar iptal mi edildi?

Erasmus iptal mi, Erasmus 2025'e kadar iptal mi edildi? Erasmus nedir, şartları nelerdir, nasıl başvurulur?

Erasmus iptal mi edildi, Erasmus nedir? Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala öğrenciler öğrenci değişim programı olan erasmusla ilgili aramalarını hızlandırdı. Erasmu için araştırma yapan öğrenciler sosyal medyada “Erasmus 2025’e kadar iptal edildi” iddialarıyla karşılaşınca arama motorlarına yönelerek Erasmus nedir, şartları nelerdir, nasıl başvurulur? Sorularına yanıt ararken Erasmus iptal mi edildi, sorusuna da yanıt arıyor.

Erasmus nedir?

Erasmus programı, üniversite öğrencilerinin 1 dönem veya 1 yıl olarak yurt dışında eğitim görmeyi sağlayan Avrupa Birliği projesidir.

Erasmus iptal mi 2025’e kadar?

Erasmus’un iptal edildiğine dair resmi bir açıklama gelmedi.

Erasmus şartları nelerdir?

Erasmus programına katılmak için hazırlık programı dışında 1. senenin tamamlanmış olması gerekiyor.

İstenilen genel not ortalamasına sahip olanlar başvuruda bulunabiliyor.

Başvuru yapan öğrencilerin yurt dışında eğitim alabilecek yabancı dil yeterliliğine sahip olması gerekiyor. Bu nedenle her üniversite öğrencilerine yabancı dil sınavı uyguluyor.

Öğrencinin genel not ortalaması ve yabancı dil sınavından alınan not ile Erasmus için gidilecek okul belirlenir.

Haberin Devamı

Erasmus başvurusu nasıl yapılır?

Erasmus programı için üniversitenin Erasmus Koordinatörü gerekli bilgilendirmeleri yapar.

Kabul Mektubu (Statement of Acceptance ya da Acceptance Letter),

Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) ve niçin yurt dışına gitmeye uygun olduğunuzu anlatan bir Niyet Mektubu (Letter of Motivation).

Bunların dışında üniversiteniz veya gideceğiniz kurum sizden dil yeterliliğinizi ispatlamak adına Erasmus dil yeterliliği sınavını geçmiş olmanızı isteyebilir. Pasaportunuz yoksa çıkartmak için işlemlere başlamalı, eğer varsa süresini kontrol etmeli ve gerekirse pasaportunuzun süresini uzatmalısınız.

Her üniversitenin süreci farklı ilerlediği için teslim edilmesi gereken evrakların okul ile teyit edilmesi daha doğru olacaktır.