Gazete Vatan Logo

EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır?

ÖSYM tarafından yapılan EKPSS'nin sonuçları ve kura usulüyle kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme süreci yakından takip ediliyor. Peki, EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar...

EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır?

EKPSS yerleştirme sonuçları tercih döneminin sona ermesiyle merak ediliyor. Adaylar tercihlerini, 5-14 Ocak tarihlerinde gerçekleştirdi. Adaylar, ocak ayının ortasında sona eren tercihlerin ne zaman açıklanacağını bekliyor.

ENGELLİ ATAMALARI TARİHİ DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 8 Şubat'ta engelli memur atamasının yapılacağını belirtmişti. Atama tarihiyle ilgili değişikliğe gidildi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak yeni tarihi paylaştı. Bakanlık Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "8 Şubat 2022'de yapılması planlanan engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarına atama töreni, 17 Şubat 2022 tarihine ertelenmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur." ifadelerine yer verdi.

Adaylar, sonuçlara ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekler.

2022 EKPSS YERLEŞTİRME TERCİHLERİ SORGULAMA EKRANI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. 

Haberin Devamı