Gazete Vatan Logo

EBA giriş işlemini yapmadan EBA kurs hizmetini kullanabilir miyim?

EBA kurs MEB tarafından hazırlanan birr programdır. EBA kurs kapsamında öğrencilerin der verimliliğinin arttırılması amaçlamıştır. EBA kurs güvenli bir hizmet olup EBA giriş işlemini yaparak kullanabilirsiniz. EBA giriş için şifreye ihtiyacınız vardır. EBA kurs ve EBA giriş ile ilgili daha fazla ayrıntıya yazımız aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

EBA giriş işlemini yapmadan EBA kurs hizmetini kullanabilir miyim?

Milli eğitim bakanlığı tarafından Fatih projesi kapsamı adı altında 2012 de hayata geçirilmiş olan EBA kurs yani Eğitim Bilişim Ağı çevrim içi bir eğitim platformudur. Eba kurs eğitim programlarını her öğrenci ve öğretmenlere kendi kullanıcı ismi ile kişiselleştirilmiş olarak kullanılabilmektedir. EBA kurs öğrencilere ve öğretmenlere eğitim olarak büyük kolaylık sağlayan bir platformdur. EBA'ya öğretmenler özel olarak hazırladıkları ders konularını, içeriklerini diledikleri gibi ekleyebilirken gene başka öğretmenler tarafından paylaşılmış olan sunum ve notlara kolay bir şekilde erişim sağlayabilmektedir.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EBA kurs sistemi içinde değişik ve farklı konular barındırmaktadır. Örneğin Eğitim Bilişim Ağı; eğitici, farklı ve zengin içerikler paylaşmaktadır, İsminde de geçtiği gibi bilişim kültürünü yaygınlaştırır ve eğitimde kullanılmasını planlar, herhangi bir içerik ile ilgili ihtiyaçlara cevap vermektedir, bünyesinde sosyal ağ bulundurarak genel olarak bilgi alışverişinde bulunmaktadır, gün geçtikçe büyüyen ve çoğalan bilgi arşivi ile derslere katkı sağlamaktadır, gerekli bilgiyi pekiştirirken aynı zamanda yeniden yapılandırabilmeyi ve bilgiden bilgi türetmek, herkesin öğrenme stilleri farklı olduğundan görsel, sözel, sayısal, bireysel, sosyal, işitsel öğrenme gibi stiller barındırır, tüm öğretmenleri ortak bir noktada buluşturur ve eğitime el birliği ile yön vermelerini sağlar, genellikle çocuklar teknolojiyi bir amaç olarak görmektedir ve Eğitim Bilişim Ağı da bu alışkanlığı kırarak teknolojiyi bir amaç olarak değil bir araç olarak kullanmayı tasarlamaktadır. Eğitim Bilişim Ağı öğrencilere faydalı bir eğitim vermek amacı ile hazırlanmış bir projedir. Eğitim Bilişim Ağı projesinin aslında temel amacı öğretmenlerin ve öğrencilerin doğru bir bilgiye daha hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlamayı amaçlar. Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin ücretsiz bir şekilde giriş yapabildikleri Eğitim Bilişim Ağında her türlü sunum ve içerikler mevcuttur ve her sınıf seviyesine uygun bir şekilde yer almaktadır. Eğitim Bilişim Ağına giriş yapan bir öğrenci sınırsız bilgiye en doğru kaynaklar yardımı ile ulaşmaktadır. Eğitim Bilişim Ağında sadece sistemdeki bilgiler yoktur diğer öğrencilerin ve öğretmenlerin ekledikleri bilgilere de erişim sağlamak mümkündür böylece bilgi öğrenmek çok daha eğlenceli bir hale gelmiş olacaktır. Eğitim Bilişim Ağına giriş yapmak isteyen bir öğrenci doğrudan giriş şifresine sahip olamamaktadır. Öğrenciler öğretmenlerine danışarak eba şifresini öğretmenlerinden alabilirler. Öğretmenler MEBBİS sistemine giriş yaparak öğrencileri için eba şifresi alabilirler. Özel okullarda görev yapan öğretmenler e- okul şifreleri ile EBA sisteminden şifre alabilirler. Özel okullarda öğrenim gören öğrenciler ise EBA şifresi alamıyorlar. Ancak eba sisteminin şifresiz giriş yap kısmından yararlanarak bu kısımdan giriş yapabilmeleri mümkün olacaktır. Öğretmenlerinden EBA giriş şifresi alan öğrenciler öncelik olarak EBA sayfasına giriş yapmaları gerekmektedir. Daha sonra ise sağ üst köşede yer alan giriş yazısına tıklayarak kullanıcı adı bölümüne öğrencinin TC. kimlik numarası ve şifre bölümüne ise EBA şifresini girerek giriş yazısına tıklamalıdır. Ve böylece EBA’ya giriş sağlayan öğrenci EBA giriş sisteminden dilediği gibi faydalanabilir.

Haberin Devamı