Gazete Vatan Logo

e-devlet kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 kırtasiye yardımı ne kadar, başvuru şartları nelerdir, hangi şartlar isteniyor?

Kırtasiye yardımı başvurusu okulların açılmasına az bir süre kala en çok sorgulanan konu başlığı oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın istenilen şartları karşılama şartıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiği eğitim öğretim yardımı desteği bin 300 TL olarak hesaplara yatıyor. Kırtasiye yardımından faydalanmak isteyen öğrenciler ve velileri kırtasiye yardımı şartları ve başvuru sürecine ilişkin detayları öğrenmeye çalışıyor. Biz de kırtasiye yardımıyla merak edilen detayları derledik. Peki, e-devlet kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, kırtasiye yardımı ne kadar, kırtasiye yardımı başvuru şartları nelerdir?

e-devlet kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 kırtasiye yardımı ne kadar, başvuru şartları nelerdir, hangi şartlar isteniyor?

Kırtasiye yardımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Eğitim Öğretim Yardımı olarak da geçen kırtasiye yardımına başvuracaklar okulların açılmasına az bir süre kala yardımın detaylarını sorguluyor. Peki, kırtasiye yardımı başvurusu ne zaman, e devlet kırtasiye yardımı başvuru nasıl yapılır, ne kadar?

E-DEVLET KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Kırtasiye yardımı başvurusu E-Devlet sayfasından Eğitim Öğretim Yardımı Talebi sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor.

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Hane halkının kişi başı aylık ortalama net geliri asgari ücretin 1/3’ü altında olanlar dar gelirli olarak kabul ediliyor.

Dar gelirli ve ekonomik zorluk yaşayan aileler ve maddi durumu kötü olan aileler Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturduktan sonra yardımdan faydalanabiliyor.

Afet ve felaket gibi olaylara maruz kalanların çocukları da bu yardımları alabilirler.

Şartları taşıyanların ödemeleri PTT veya başvuru sırasında verilen banka hesap numaraları üzerinden yapılıyor.

Haberin Devamı

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU EKRANI

KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR 2022?

Bakanlıkça gerçekleştirilen kırtasiye yardımı ödemeleri bin 300 TL olarak hesaplara geçiyor.