Gazete Vatan Logo

Çim alan tesisi ve yönetimi dersleri neler? Çim alan tesisi ve yönetimi ne iş yapar, nerelerde çalışır, maaşları ne kadar? Çim alan tesisi ve yönetimi bölümü nedir, taban puanları ne?

Çim alan tesisi ve yönetimi bölümü nedir, iş yapar ve nerelerde çalışır? Çim Alan Tesisi ve Yönetimi bölümü; çim alanların oluşturulması ve tasarımı, sulanması ve kurulumu ile gübreleme gibi bakımı ve yönetimi üzerine odaklanır. Ön lisans programı arasında yer alan bu bölümde çim alanlarının sağlıklı ve estetik bir şekilde oluşturulması ve sürdürülmesine yönelik dersler verilir. Peki, Çim alan tesisi ve yönetimi dersleri neler, taban puanları ne?

Çim alan tesisi ve yönetimi dersleri neler? Çim alan tesisi ve yönetimi ne iş yapar, nerelerde çalışır, maaşları ne kadar? Çim alan tesisi ve yönetimi bölümü nedir, taban puanları ne?

Çimli alanlar için toprağın hazır hale getirilmesi, ekim ve dikim aşamaları, gübreleme, sulama, ilaçlama, bakım ve onarım gibi pek çok teknik faaliyeti işleyen Çim alan tesisi ve yönetimi bölümünde çim alanların düzenli bakımı, çim kesimi, çim alanların restore edilmesi ve rehabilitasyonu gibi konular da ele alınır. Peki, Çim alan tesisi ve yönetimi dersleri neler? Çim alan tesisi ve yönetimi ne iş yapar, nerelerde çalışır, maaşları ne kadar? Çim alan tesisi ve yönetimi bölümü nedir, taban puanları ne?

ÇİM ALAN TESİSİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ KAÇ YIL?

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi bölümünün eğitim süresi 2 yıldır.

2 yıl boyunca öğrencilere çim alanların planlanması, kurulumu, bakımı ve yönetimi konularında teorik ve pratik dersler verilir. 

Çim olan alanların oluşturulmasından, ekim ve dikiminin yapılmasına, yapılan çimlerin bakımlarından, sulanmasına ve gübrelenmesine kadar tüm görevleri üstlenebilecek mezunlar yetiştirmeyi hedefler.

ÇİM ALAN TESİSİ VE YÖNETİMİ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, NEREDE ÇALIŞIR?

Haberin Devamı

“Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri unvanı alan mezunlar; özel sektörde olduğu gibi KPSS’ye girerek kamuda da görev alabilir.

Hazır çim üreten veya pazarlayan kurum ve kuruluşlar

Peyzaj firmalarında,

Golf sahalarında,

Futbol sahalarında,

Park ve bahçe alanlarında,

Özel çim alan tesislerinde,

Turistik tesislerde,

Belediyelerde,

Spor komplekslerinde çalışılabilir.

Çim alanların tasarımını yapabilir, çim alanların kurulum ve bakımını yönetebilir, gübreleme ve sulama programları oluşturabilir, yabancı ot ve hastalık kontrolü yapabilir ve çim alanların restorasyonunu gerçekleştirebilirler.

ÇİM ALAN TESİSİ VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ DERSLERİ

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi bölümü dersleri, öğrencilere çim alanların tasarımı, kurulumu, bakımı ve yönetimi konusunda geniş bir program sunar.

Peyzaj Mimarisi ve Tasarımı

Çim Alan Kurulumu ve Sistemleri

Çim Bakımı ve Yönetimi

Toprak Bilimi ve Gübreleme

Bitki Biyolojisi ve Fizyolojisi

İlaçlama ve Zararlı Mücadelesi

Çim Alan Yönetiminde Makine ve Ekipman Kullanımı

Sulama Teknikleri ve Uygulamaları

Haberin Devamı

Spor Alanları ve Golf Sahaları Yönetimi

Peyzaj Ekolojisi ve Sürdürülebilirlik