Gazete Vatan Logo

Cesur Yeni Dünya Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Cesur Yeni Dünya Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Cesur Yeni Dünya 20. yüzyılda popüler olan distopik eserlerden birisidir. Kaleme alındığı ilk dönemde çok ses getiren eser halen en çok tercih edilen kitaplar arasında yer almaktadır. 

Cesur Yeni Dünya Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Cesur Yeni Dünya Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Cesur Yeni Dünya Kitap Konusu Nedir?

Cesur Yeni Dünya gelecekte geçen bir romandır. 26. yüzyılı konu alan kitap ütopik bir dünya oluşturması ile dikkat çekmektedir. Yazar tarafından oluşturulan bu yeni dünyada eşitlik hüküm sürmektedir. Haksızlık ve savaş gibi olaylar ise bulunmamaktadır. Teknolojinin oldukça geliştiği bu dünyada hastalıklar tamamen yok olmuştur. 

Çarpıcı ve hayali bir dünyayı konu alan Cesur Yeni Dünya tüm gelişmişliklere rağmen aile kavramının yok olduğu, kültür ve insan ilişkilerinin olumsuz etkilendiği çarpıcı bir konuya değinmektedir. Romanda ünlü düşünür ve felsefecilerden etkilenilerek karakter oluşturması yapılmıştır. Sorgulayan toplum ile sorgulamayan toplumun maruz kaldıkları ve yaşadıkları kitabın temel konusunu oluşturmaktadır. 

Cesur Yeni Dünya Yazarı Kimdir?

Cesur Yeni Dünya 20. yüzyılda Aldous Huxley tarafından kaleme alınmıştır. Aldous Huxley İngiltere'nin Godalming şehrinde 1894 yılında dünyaya gelmiştir. Bir İngiliz yazar ve filozof olarak birçok farklı eseri bulunmaktadır. Huxley ailesi ise birçok ünlü bilim insanı ve sanatçının yetişmesinde katkısı olan ünlü bir ailedir. Aldous Huxley 1963 yılında hayatını kaybetmiştir. 

Haberin Devamı

Cesur Yeni Dünya Kısa Kitap Özeti ve İçerisindeki Karakterler

Cesur Yeni Dünya kitabında Bernard Marx (Psikolog), John the Savage (Thomas ile Linda'nın oğlu), Lenina (John'un sevdiği kız), Fanny (Lenina'nın arkadaşı), Henry Foster (Lenina'nın partneri) gibi baş karakterler bulunmaktadır eser bu karakterlerin etrafında şekillenmektedir. 

Cesur Yeni Dünya da insanlar kategorilerine göre Ford fabrikasında üretilmektedir. Bu yeni dünyada 4 farklı kast sistemi bulunmaktadır. Bu dünyada doğum yapmak yasaktır bebekler özel şişelerde kast sistemine uygun olarak geliştirilmektedir. İşçi sınıfı çalışırken üst sınıfların ise tüketim yapması sağlanmaktadır. Mutsuzluğun engellendiği dünyada mutsuz olanlara özel bir ilaç verilmektedir.

Bu yeni dünyaya gelen John önceleri her şeyden çok memnundur ve mutludur ancak sorgulamaya başladıkça bu dünyaya karşı çıkmaktadır. İsyanlara başlayan John bir odaya kapatılmaktadır. Kaldığı odada daha mutlu olduğunu söyleyerek buradan çıkmak istememektedir.

Haberin Devamı

Daha bebekken verilen ilaçlar nedeni ile aile kurma ve diğer birçok insani kavramın unutulması nedeni ile mutsuzlukta olmamaktadır. John gibi düşünen bireyler ise tanrı Ford tarafından tehdit olarak görülmekte ve cezalandırılmaktadır. 

Aldous Huxley Diğer Kitapları?

1920 yılından sonra hızla eserler yayınlayan yazar batı medeniyetlerini sert bir dille eleştirmesi ile ün kazanmıştır. Cesur Yeni Dünya, Zaman Artık Durmalı, Ada, Kadim Felsefe, Maymun Ve Öz, Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret, Loudun Şeytanları en ünlü eserleri arasında yer almaktadır.