Gazete Vatan Logo

Burs yattı mı? PYBS İOKBS bursu ne zaman yatacak, 2023 bursluluk parası ne kadar? MEB PYBS İOKBS ödeme takvimi belli mi?

İOKBS bursu yattı mı, bursluluk parası ne zaman yatacak? Ocak ayı bursluluk parasının ne zaman yatacağı ve 2023 yılında burs miktarının ne kadar olduğu sorgulanıyor. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak her yıl İOKBS sınavı gerçekleştiriliyor. 2022-2023 İOKBS bursu alacaklar ocak ayı ödemelerin yapılacağı tarihi arama motorları aracılığıyla araştırıyor. Peki, bursluluk parası yattı mı, İOKBS ne zaman yatacak? Ocak 2023 bursluluk parası ne kadar?

Burs yattı mı? PYBS İOKBS bursu ne zaman yatacak, 2023 bursluluk parası ne kadar? MEB PYBS İOKBS ödeme takvimi belli mi?

İOKBS bursu alacaklar yoğun bir şekilde ocak ayı ödemelerini sorguluyor. 5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflar için burs parası 12 ay boyunca ödeniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen burs ödemelerinin ödeme takvimi merak konusu oldu. Peki, PYBS İOKBS bursu yattı mı, bursluluk parası ne zaman yatacak?

İOKBS BURSU YATTI MI 2023, NE ZAMAN YATACAK?

Ocak ayı burs ödemeleri henüz hesaplara yatmadı, İOKBS burs paralarının 25 Ocak'a kadar hesaplara yatırılması bekleniyor.

İOKBS BURSU NE KADAR OLDU?

2023 yılı İOKBS burs ücreti henüz açıklanmadı. 2022 yılında yüzde 40 artış ile burs miktarı 663 TL olmuştu.

İOKBS bursuna bu yıl yapılacak zam oranı açıklandığında habere eklenecektir. Ancak memur ve emekli maaşına yapılan yüzde 30 zam oranı göz önüne alınırsa yeni burs miktarının 860 TL'ye çıkması bekleniyor.

BURSLULUK SINAVINA KİMLER KATILABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

Haberin Devamı

Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci sınıflarında öğrenci olmak,

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak,

Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2022 Mali Yılı için tespit edilen 18.160,00 (onsekizbinyüzaltmış) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2021 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç, ailenin fert başına düşen geliri bu rakamı geçen öğrencilerin İOKBS başvuruları, kontenjan durumlarına bakılmaksızın kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı