Gazete Vatan Logo

Belçika Bayrağı Anlamı Nedir? Belçika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Belçika son zamanlarda çok önemli ve sık sık gezmek amacı ile ziyaret edilen bir ülkedir. Belçika konumu açısından da oldukça değerli bir ülkedir. Belçika bayrağı sarı, siyah ve kırmızı renklerinden meydana gelir. Aynı zamanda dikey olarak atılan bölümler de orijin olarak saptanan altın sarısı rengindeki brabant aslanın siyah kalkanı ve kırmızı dilinden gelir.

Belçika Bayrağı Anlamı Nedir? Belçika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Belçika Bayrağı Anlamı Nedir?

Belçika bayrağının asıl anlamı ve renklerin temsil ettiklerini sıkça internet üzerinden araştırıyor. Bu nedenle de Belçika bayrağının anlamını kolayca öğrenebilir ve renkleri ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Belçika bayrağı ise, 28 Ocak 1831 yılında resmi olarak kabul edildi ve günümüzde ise hala kullanılmaya devam ediliyor. Belçika bayrağında ise, sarı, siyah ve kırmızı renkler yer alıyor. Siyah renk ile tevazu, sarı renk ile de refah ve rahatlık, kırmızı renk ile de zafer temsil ediliyor.

Belçika Bayrağı Nasıl Oluştu?

Belçika bayrağında yer alan kırmızı renk, Lüksemburg şehrinde bulunan kırmızı aslanı; sarı renk ise, Blavha şehrinde bulunan sarı aslanı ve siyah renk, Flamber şehrinde bulunan siyah aslanı temsil eder. Belçika bayrağı sarı, siyah ve kırmızı renklerinden meydana gelir ve dikey olarak atılan bölümler orijin olarak saptanan altın sarısı rengindeki brabant aslanın siyah kalkanı ile birlikte kırmızı dilinden de gelir.

Belçika bayrağındaki kırmızı renk, Lüksemburg şehrinde bulunan kırmızı aslanı; sarı renk, siyah renk, Flamber şehrindeki siyah aslanı ve Blavha şehrindeki sarı aslanı temsil eder. Bu bayrak ise, Belçika’da ilk defa 1792 yılında ve Belçika’nın Avusturya’dan kazandığı özgürlük zamanları içinde kullanılmaya başlanıldı. Aynı zamanda bayraktaki renklerin dizilimi ilk dönemlerde yatay iken daha sonrasında ise, 1831 yılında Fransız bayrağından ilham alınarak dikey bir hale getirildi.

Haberin Devamı

Belçika Bayrağının Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Belçika bayrağında yer alan renkler ve renklerin neyi temsil ettiği sıkça araştırılır. Belçika bayrağında yer alan sarı, siyah ve kırmızı renkler bulunur. Günümüzde sıkça kullanılan bayrağın resmi olarak kabul edilmesi ise, 28 Ocak 1831 yılında olmuştur.

Siyah renk tevazuyu, kırmızı renk de zaferi ve sarı ve refahı temsil eder. Aynı zamanda siyah renk ile Flamber şehrinde bulunan siyah aslan, sarı renk ile birlikte Bhavna şehrinde bulunan sarı aslan, kırmızı renk ile de Lüksemburg şehrinde bulunan kırmızı aslanı temsil eder. Renklerin temsil ettiklerini ve bayrakların anlamlarını da öğrenerek ülkeler ile ilgili bilgi sahibi olunabilir.

Haberin Devamı

Belçika ülkesi de en çok merak edilen ve bayrağı sık araştırılan ülkeler içinde yer alır. Belçika, resmi adı ile Belçika Krallığı şeklinde de bilinir. Belçika, Batı Avrupa'da yer alan bir devlet olup aynı zamanda da bir Avrupa Birliği üyesidir. Aynı zamanda NATO ve Belçika Avrupa Birliği gibi bazı uluslararası organizasyonu da merkezinde barındırır.