Gazete Vatan Logo

Bahreyn Bayrağı Anlamı Nedir? Bahreyn Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Bahreyn resmi adı üzerinden Bahreyn Krallığı olarak ifade edilir. Asya'da Basra Körfezi çevresinde yer alan bir ülke olarak öne çıkar. Aynı zamanda takım adadan oluşan bir ülke olmasının yanı sıra, 33 yapay adası ile 50 doğal adaya sahiptir. Diğer yandan ülkenin manevi ve milli değerlerini ifade ve sembolize eden bir bayrağa sahiptir.

Bahreyn Bayrağı Anlamı Nedir? Bahreyn Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Bayrak yarı yarıya kırmızı ve beyaz renkten oluşmuştur. Kırmızı renk biraz daha fazla olması ile beraber iki renk zikzak çizim üzerinden ayrılmıştır. Bu kapsamda kırmızı renk geleneksel olması ile beraber öne çıkarken, beyaz ise barışı ve saflığı ifade edecek şekilde öne çıkar.

Bahreyn Bayrağı Anlamı Nedir?

Bahreyn bayrağı hem renkleri hem de şekli üzerinden ülkeyi anlatan bir yapıya sahiptir. Özellikle uzun yıllar boyunca Bahreyn bir liman kenti olması sebebiyle kırmızı renk süre gelmiş bir geleneksel renk şeklinde ele alınmaktadır. Bunun yanı sıra beyaz renk ise barış ve huzur ile güveni temsil edecek şekilde öne çıkar. Kırmızı ve beyaz renk zikzak şeklinde 5 tane üçgen üzerinden birbirleriyle ayrılmıştır.

Renklerin birbirine ayrıldığı 5 üçgen aynı zamanda İslam'ın 5 şartını ele alır. Zira Müslüman bir ülke olması ile beraber Bahreyn, aynı zamanda her bireyin sağlıklı bir hayat sürmesi için bayrağında beyaz renk kullanmıştır. Genel anlamda olumlu etkileri ele almak suretiyle ifade ettiği söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Bahreyn Bayrağı Nasıl Oluştu?

Ülkenin geleneksel yapısı üzerinden Bahreyn bayrağı iki farklı renk eşliğinde oluşmuştur. Çünkü çok uzun yıllar boyunca liman kenti olması doğrultusunda ülke kırmızı rengi bayrağında kullanmıştır. Bununla beraber üzerine eklenen beyaz renk ise Barış'ı, sağlıklı bir hayatı, güveni temsil edecek şekilde değerlendirilmektedir.

Aynı zamanda Müslüman bir ülke olduğu için renkler zikzak da birbirine ayrılmak suretiyle 5 üçgen bulunur. Bu 5 üçgen ise İslam'ın şartını ele alarak değerlendirilmektedir. Öne çıkan bu manevi değerleri ile birlikte ülkenin aynı zamanda kültürünü ve gelenek ile göreneklerini ele alır. Tüm bu manevi değerleri kapsamında uluslararası düzeyde resmi olarak kullanılmaktadır.

Bahreyn Bayrağı Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Genel çerçevede iki değişik renk üzerinden ele alınması ile beraber Bahreyn bayrağı ifade edilmektedir. Bu renkler daha çok kırmızı renk olması ile beraber aynı zamanda beyaz renk olarak öne çıkar. Diğer yandan zikzak şeklinde 5 tane üçgeni bulunması üzerinden renkler birbirinden ayrılır. Tabii bunların da bir anlama sahip olduğunu ifade etmek gerekir.

Haberin Devamı

- Yüzyıllar boyunca bir liman kenti olması üzerinden Bahreyn kırmızı rengi geleneksel olarak bu sebepten kullanmaktadır.

- Beyaz renk ise barış ve huzur ile beraber ülkedeki güveni anlatmak amaçlı bir değere sahiptir.

- Renkleri birbirinden ayıran zikzak ve 5 üçgen, İslam'ın 5 şartını ifade eder.

Yukarıda verilen renkler ve şekiller ile birlikte Bahreyn bayrağı oluşmaktadır.