Gazete Vatan Logo

AÖL kayıt yenileme ne zaman? 2022 AÖL yenileme online ödeme nasıl yapılır, Açıl Lise 2 dönem kayıt yenileme tarihleri!

AÖL kayıt yenileme 2022 süreci devam ediyor. Açık Lise 2. dönem kayıt yenileme tarihleri belli oldu, ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı. AÖL kayıt yenileme kılavuzuna göre öğrenciler, yenileme ücretlerini bankaya yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemlerini yapacak. Peki, AÖL kayıt yenileme ne zaman, 2022 AÖL kayıt yenileme online ödeme nasıl yapılır?

AÖL kayıt yenileme ne zaman? 2022 AÖL yenileme online ödeme nasıl yapılır, Açıl Lise 2 dönem kayıt yenileme tarihleri!

Açık Lise kayıt yenileme 2022 hakkındaki aramalar sürüyor. Lise eğitimini açık öğretim (AÖL) olarak sürdüren öğrenciler 2. dönem kayıtlarını yenileyerek eğitimlerine devam edecek. Açık öğretim lisesi öğrencilerinin 2. dönem sınavlarına katılmaları için kayıt yenileme işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. AÖL 2. dönem sınavları 2022 Mart ayında e-Sınav yöntemiyle yapılacak. Peki, AÖL kayıt yenileme ne zaman, online ödeme nasıl yapılır?

 AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Açık Öğretim Okulları'nda eğitim gören öğrenciler, 2. dönem kayıt yenileme işlemlerini 27 Aralık 2021 - 28 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Sistem üzerinde öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olanlar müracaatlarını internet üzerinden gerçekleştirecek. Kayıt işlemi ücret yatırma ve ders seçimi olarak iki aşamalı olarak yapılıyor.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açık lise ilk kayıt ve kayıt işlemleri için öğrencilik durumu 'Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetimi Sistemi'nde silik, donuk veya aktif olan öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilir.

Haberin Devamı

Anlaşmalı bankalara kayıt yenileme ücretini yatıran öğrencilerin kayıt işlemleri otomatik olarak yenilenir. Kayıt işlemi gerçekleştiğinde öğrencinin sistem üzerindeki bilgisi 'Aktif' olarak gözükür.

Kayıt yenileme yapacak öğrenciler MEB tarafından belirlenen kayıt yenileme ve sınav ücretini yatırmak zorunda. 2021-2022 eğitim öğretim yılı için kayıt yenileme sınav ücreti 50 TL olarak belirlendi.

Öğrenciler ek olarak Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 5 TL ödeme yapacaktır. Ödeme işlemleri, öğrencinin TC kimlik numarası ile birlikte aşağıda bulunan bankalara yatırılabilir.

Kayıt yenileme ücretinin yatırılacağı bankalar:

Ziraat Bankası

Halkbank

Vakıflar Bankası