Gazete Vatan Logo

Amerika Bayrağı Anlamı Nedir? Amerika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Amerika dünya tarihine özgürlükler ülkesi olarak geçmektedir. Bu tanımın en büyük kanıtı Özgürlük heykelidir. Bu sebeple Amerika bayrağı kendi egemenliği altındaki halkı ifade etmektedir.

Amerika Bayrağı Anlamı Nedir? Amerika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Amerika Bayrağı Anlamı Nedir? 

Amerika ülke olarak Dünya'nın en büyük kıtası olan Amerika kıtasında yer alan ve içerisinde tüm ülkelerin insanlarının yaşadığı özgürlükler ülkesi olarak tanımlanmaktadır. Amerika kendi içerisinde 50 adet eyaleti barındırmak ve eyalet sistemi ile yönetilmektedir. Bu sebeple Amerika bayrağı üzerinde yer alan 13 adet mavi ve beyaz şerit şeklinde çizgiler tarihi yaşamış ve hala yaşamakta olan eyaletleri temsil etmektedir. 

Amerika Bayrağı Nasıl Oluştu?

Amerika Birleşik Devletleri kendi ülke tarihi boyunca toplamda 26 kez bayrak değişikliği söz konusu olmuştur. Bu bağlamda Amerika bayrağı üzerinde yer alan 50 yıldız öncesi ortalama 47 yıl 48 yıldız 1959 yılında 49 yıldız ve son olarak 1960 yılından bu güne kadar 50 yıldız olarak varlığını devam ettirmektedir. Amerika bayrağı üzerindeki yıldızlar geçmiş tarihlerde egemenliği altında bulunan kolonileri ifade etmektedir.

Amerika Bayrağı Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Amerika Birleşik devletlerini temsil eden Amerika bayrağı üzerindeki her bir objenin bir anlamı bulunmaktadır. Buna göre Amerika bayrağı kırmızı, beyaz ve mavi renklerden oluşmakta beyaz yıldızlar 50 tane olup her biri Amerika sınırları içerisindeki eyaletleri temsil etmektedir. 

Haberin Devamı

Kırmızı renk, tarih boyunca yaşanan savaşlardan kazanılan zaferleri ve kahramanlığı ifade etmektedir. Beyaz renk ise duru, saf, temiz ve iyiyi ifade ederken mavi renk ise hırs, azim ve gücü simgelemektedir.

Amerika Bayrağı resmi olarak 1777 yılında kabul edilmiştir. Günümüze kadar yaklaşık 26 kez değişikliğe uğramış olup tarih içerisinde farklı bayrak yapısı yer almaktadır.

Amerika birleşik Devletlerine ait bayrağın en önemli özelliği üzerinde yer alan yıldızların gerçekte var olan eyalet sayılarını temsil etmesidir. Özellikle özgürlük kavramını en geniş şekilde yansıtan ülkelerin başında gelmektedir. Bu sebeple her eyaletin kendine özgü ve bağımsız kanunları bulunmaktadır.

Tüm bu eyaletleri kendi özgürlüklerinin simgesi ise Amerika bayrağı üzerindeki yıldızlardır. Cesaret, özgürlük, azim, hırs ve millet olma kavramları Amerika bayrağı üzerindeki renklerin anlamını oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

Amerika Bayrağı Tarihçesi

Amerika ilk olarak konfederasyon olarak kurulmuş bir topluluktur. İlk bayrak üzerinde 7 yıldız ile tarih sahnesinde yerini almıştır. 1861 bu güne kadar yapılan savaşlar sonucunda eyalet sayısı 13 'e çıkmıştır.

Zamanla 13 yıldızlı ve mavi, beyaz ve 2 şerit kırmızı olan bayrak kuzey ülkelerine benzemesi sebebiyle bir takım anlaşmazlık yaşanmaya başlanmıştır. Bu sebeple 1863 yılında beyaz renk kullanılmaya başlanmış ancak beyaz renk teslim anlamı taşıması sebebiyle 1865 yılında beyaz rengin yanı sıra kırmızı bir şerit eklenmiştir.

Geçmişten bu güne kadar oldukça fazla şekil değiştiren Amerika bayrağı son halini 1960 yılında 50 yıldız ile almıştır.