Gazete Vatan Logo

Açık lise sınavları nasıl yapılacak? Açık öğretim sınavları online mı? AÖL kayıt yenileme ne zaman bitiyor?

MEB duyurdu! Yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiriyor! Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Açık Öğretim Lisesi’nde (AÖL) eğitim gören öğrenciler için 2021-2022 eğitim öğretim yılı sınav uygulama takvimi paylaşıldı. MEB tarafından paylaşılan takvime göre, 2. dönem sınav tarihleri ve kayıt yenileme işlemleri sona ereceği tarih de belli oldu. Öte yandan MEB, açık lise eğitimine devam eden öğrenciler için sınavların nasıl yapılacağını da açıkladı. Peki, Açık lise sınavları nasıl olacak? AÖL kayıt yenileme ne zaman sona erecek? Açık lise 2. dönem sınavları online mı olacak 2022? İşte detaylar…

Açık lise sınavları nasıl yapılacak? Açık öğretim sınavları online mı? AÖL kayıt yenileme ne zaman bitiyor?

Yüzbinleri ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! AÖL sınav takvimi belli oldu! MEB, Açık Öğretim Liseleri’nin 2021-2022 eğitim öğretim yılı sınav uygulama takvimini paylaştı. Takvime göre, Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme işlemleri 11 Şubat'ta sona erecek. 2. dönem sınav tarihleri de belli oldu. Sınavların nasıl yapılacağı ise merak konusu. Peki, Açık lise sınavları nasıl olacak? AÖL kayıt yenileme ne zaman sona erecek? Açık lise 2. dönem sınavları online mı olacak 2022? İşte detaylar…

AÇIK LİSE SINAVLARI ONLİNE OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı sınav uygulama takvimini yayınladı. Açık Öğretim Okulları sınavları Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek.  AÖL sınavların yüz yüze mi yoksa online mı yapılacağı merak ediliyordu. Beklenen açıklama geldi. MEB'den yapılan açıklamada " Açık Öğretim Lisesinin 2021-2022 eğitim öğretim yılı II. Dönem sınavı Sınav Uygulama Takvimi ne göre e-Sınav olarak yapılacaktır." İfadeleri kullanıldı.

Mart ayında yapılacak sınavlar ehliyet sınavlarında olduğu gibi randevu alınarak gerçekleştirilecek. Öğrenciler sınav olacakları tarihleri ve saatleri randevu alarak öğrenebilecek. E-sınava katılacak öğrenciler, bilgisayar ortamında, gözetmen öğretmenler ve kamera gözetiminde sınavlara katılacaklar.

Haberin Devamı

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTİYOR?

Kayıt yenileme tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı değişikliğe gitti. Yayınlanan duyuruda Açık Öğretim Lisesine geçiş yapmak isteyen öğrenciler ve kayıt işlemlerinin aynı tarihe denk gelmesi sebebiyle yoğunluk oluşmaması için kayıtların tüm öğrenciler için 11 Şubat'a uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.

KAYIT YENİLEMEYENLER SINAVLARA GİREMEYECEK!

Kayıt yenileme yapmayan adaylar 2. dönem sınavlarına katılamayacak. AÖL kayıt yenileme işlemleri ders seçimi ve kayıt yenileme ücretinin yatırılması şeklinde gerçekleştirilecek. 18 yaşından gün almış öğrenciler dönem ve kredi sınırı olmaksızın varsa önce alt dönemde başarısız olunan veya ortak zorunlu dersleri seçecek.  18 yaşından küçük adaylar ise önce başarısız oldukları derslerle beraber zorunlu dersleri seçebilecek. Adaylar en fazla 12 ders seçimi yapabilir. Ders seçimi işlemi yapmayan adayların ders atamaları otomatik yapılacak.

Haberin Devamı

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmak isteyen adaylar sınav ücretlerini ödememeleri durumunda sistem üzerinden öğrencilik durumu aktif hale gelmez. Bu durumda öğrenciler sınavlara katılamazlar. 2021-2022 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı AÖL kayıt yenileme ücretini 50 TL olarak belirledi. Adaylar ayrıca Halk Eğitimi hesaplarına 5 TL'lik kayıt bedelini yatırarak, kayıt yenileme işlemlerini tamamlayabilirler.