Gazete Vatan Logo

6 Şubat 2023 Pazartesi kar tatili olan iller var mı? İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Bitlis okullar tatil edildi mi, Valilikler tatil açıklaması yaptı mı?

İstanbul'da cumartesi ve pazar günü karla karşılık yağmur yağacağını söyleyen Vali Yerlikaya, vatandaşlara tedbirli ve dikkatli olması çağrısında bulundu. AKOM da perşembe gününe kadar aralıklarla kar yağışı beklendiğini duyurdu. Peki, 6 Şubat okullar tatil mi, 6 Şubat’ta kar yağacak mı? İşte 6 Şubat İstanbul hava durumu…

6 Şubat 2023 Pazartesi kar tatili olan iller var mı? İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Bitlis okullar tatil edildi mi, Valilikler tatil açıklaması yaptı mı?

İstanbul Valisi Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Saat 16:00 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul'da; Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım." uyarısında bulundu. Valilik açıklamasının ardından pazartesi okulların olup olmayacağı araştırılamaya başlandı. Peki, 6 Şubat Pazartesi okullar tatil mi 2023, 6 Şubat’ta kar yağacak mı?

6 Şubat’ta kar yağacak mı?

İstanbul'da pazar akşamı ve gece şehrin kıyıdan uzak ilçelerinde kar örtüsü oluşması beklenirken, yağışların tipiye çevirebileceği uyarısı da yapıldı.

Kentin yüksek bölgelerinde yer yer etkili kar yağışı etkisini göstermeye devam ederken, İstanbul'da pazar günü itibariyle çok şiddetli kar fırtınası bekleniyor.

6 Şubat Pazartesi okullar tatil mi

Pazartesi kar yağışının yoğun olması durumunda okul tatilinin uzayabileceği de belirtiliyor.

Prof. Dr. Orhan Şen İstanbulluları pazar günü için uyararak 'evinizde oturun' dedi. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan ise okul tatilinin uzayabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şen paylaşımında şunları belirtti:

"İstanbul bugün cuma yağmurlu. Akşam yağış yok. Öğlen saatlerinde yüksekler kky'lu. Sıcaklık 8 C. Pazar evinizde oturun kar var. Pazartesi salı hatta çarşamba da var. Sömestre tatiline pazartesiyi de katsak iyi olur.”

Vali Yerlikaya'dan uyarı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıklama yayınlayarak, "Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım" dedi.