Gazete Vatan Logo

LGS soru kitapçıkları nereden indirilir? İşte MEB LGS soru ve cevapları indirme linki!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın soru kitapçıkları ve cevap anahtarları adayların erişimine açıldı. Peki, LGS soru kitapçıkları nereden indirilir? İşte MEB LGS soru ve cevapları indirme linki!

LGS soru kitapçıkları nereden indirilir? İşte MEB LGS soru ve cevapları indirme linki!

1 milyon 236 bin 313 öğrenci için düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav tamamlandı. Adaylar sınav sonrası 2022 LGS sınavı soru ve cevaplarını bekliyordu. Beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. 2022 LGS soru ve cevapları yayınlandı. Peki, LGS soru kitapçıkları nereden indirilir? İşte MEB LGS soru ve cevapları indirme linki!

2022 LGS SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın soru kitapçıkları ve cevap anahtarları adayların erişimine açıldı.

Sınava giren 8. sınıf öğrencileri, sorulara ve cevap anahtarlarına "meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Sözel Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

Sayısal Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

LGS PUANI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda düzenlenen LGS'de öğrencilerin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilecek. Hesaplanan Toplam Ağırlıklı Standart Puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan bir puan dağılımına dönüştürülecek.

Haberin Devamı