Gazete Vatan Logo

2016 LYS başvuruları bugün sona eriyor!

LYS başvuruları bugün sona eriyor. LYS başvurularını yapmayan öğrenciler için son şans bugündür. LYS başvurularını yapmayan öğrenciler sınava giriş hakkı elde edemiyor.

2016 LYS başvuruları bugün sona eriyor!

Eğitim öğretim alanının oldukça gelişmiş olduğu ülkemizde eğitim çok küçük yaşlarda başlamaktadır. Eğitim aldığımız birçok okul ve bu okullara girebilmek için de birçok sınava girmemiz gerekmektedir. LYS sınavı yani Lisans Yerleştirme Sınavı da onlardan bir tanesidir. LYS sınavı üniversiteye girebilmek için girmemiz gereken bir sınavdır. LYS sınavı öncesi yapılan bir sınav daha bulunmaktadır. YGS sınavı yani Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda başarı sağlayan öğrenciler LYS sınavına girmeye hak kazanırlar. LYS sınavı lisede almış olduğumuz alanın eğitimi ile ilgili olarak girdiğimiz bir sınavdır. Okuduğumuz alan doğrultusunda değerlendirilmeye alınır. YGS sınavı ise ülke genelinde yapılan bir sınavdır. Bu iki sınav doğrultusunda göstermiş olduğumuz başarıya göre bir üniversiteye yerleşiriz.

Sizler için bu yazımızda LYS başvuruları hakkında bilgi vereceğiz. LYS başvuruları hakkında gereken bütün bilgileri yazımızın devamından bulabilirsiniz. LYS başvuruları 3 şekilde yapılabilmektedir. Bunlar internet üzerinden, başvuru merkezleri üzerinden ve posta yolu ile yapılabilen başvuru şekilleridir.

Haberin Devamı

LYS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden yapılacak olan LYS başvuruları oldukça kolay bir işleme sahiptir. İnternet üzerinden LYS başvurusu için ilk olarak ÖSYM AİS yani ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi platformuna giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmek için sistem üzerindeki giriş bölümüne T.C. kimlik numaranızı ve sisteme kayıtlı olduğunuz şifrenizi yazmanız gerekmektedir. Girişinizi yaptıktan sonra açılacak olan öğrenci sayfası üzerinde bulunan sol taraftaki öğrenci menüsünden “Başvurular” seçeneğine tıklayınız. LYS başvuruları ile ilgili olan seçeneği seçiniz. Böylece açılacak ekran üzerindeki girmek istediğiniz sınavlara göre başvuru formunu doldurup, formu gönderebilirsiniz. Başvurunuzu tamamlamak için geriye kalan tek şey sınav ücretini veya ücretlerini yatırmanızdır. Sınav ücretinizi T.C. kimlik numaranız ile ilgili bankalara ödeyerek sınav başvurunuzu tamamlamış olacaksınız. İkinci başvuru şekli ise başvuru merkezleri aracılığı ile yapılan LYS başvurularıdır. LYS başvurunuzu başvuru merkezlerine giderek de yapabilmeniz mümkündür. Başvuru merkezlerine gitmeden önce sınav ücretini gireceğiniz sınav sayısına göre ödemeniz gerekmektedir. Başvuru formu ile beraber banka dekontunuzu teslim ederek yapacağınız başvuru için banka dekontunuzu almayı unutmayınız. Daha sonra başvuru merkezine giderek başvuru formunu doldurup, imzalayınız. Daha sonra banka dekontu ile birlikte doldurmuş olduğunuz başvuru formunu yetkili kişiye teslim ediniz. Böylece başvurunuzu tamamlamış olacaksınız. Son olarak anlatacağımız LYS başvurusu posta ile yapılan başvuru şeklidir. Posta yolu ile başvuru işlemi internet erişimi veya başvuru merkezlerine gitme imkanı olmayan adaylar için oldukça önemli bir yöntemdir.

Haberin Devamı

Göndereceğiniz başvuru postasının içerisinde bulunması gereken belgeler:

- Adayın doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurup imzalamış olduğu başvuru formu

Haberin Devamı

- Adayın son 3 ay içerisinde çekilmiş olan vesikalık bir fotoğrafı (başvuru formuna iliştirilmelidir.)

- Sınav ücretinin ödendiğine dair banka dekontu

Belgeleri bulunmalıdır. Belgelerinizin eksik olmaması gerekmektedir. ÖSYM’ye ulaşmayan posta veya eksik belge durumunda ÖSYM mesuliyet kabul etmemektedir. Postanızı göndermeden önce kontrol etmenizde fayda vardır. Bir eksiklik durumunda düzeltme olasılığınızın daha fazla olabilmesi için başvuru tarihlerini takip etmenizi öneririz.