Gazete Vatan Logo

Ege’nin bereketi

Tofaş, 1 milyar dolarlık yatırıma sahip Egea (Ege) projesi için fabrikaya 2 bin kişi daha alacak. Şirket, Ege’nin bereketiyle 2016’nın ikinci çeyreğinde üçüncü vardiyaya geçecek

Ege’nin bereketi

Tofaş’ın Bursa’da üretimine başladığı C sınıfı sedan Egea (Ege) yollara çıkmaya hazırlanıyor. Fiat Egea’nın sedan versiyonun satışına dünyada ilk kez Kasım’da Türkiye’de başlanacak. Seneye devreye girecek station wagon ve hatchback modelleriyle Tofaş’ın üretimi, ihracatı ve istihdamı artacak.

Tofaş CEO’su Cergiz Eroldu, yeni otomobilin sadece Tofaş’ın değil Türkiye’nin projesi olduğunu söyledi. Eroldu, “Ortaklarımız Fiat Chrysler Automobiles da Koç Holding de Fiat Egea’daki çalışmalarımızdan dolayı bizim mühendislik ekibimize büyük övgülerde bulundu. Fiat dünyası içinde de Tofaş’ın Ar-Ge’si ciddi biçimde konumunu ve yeteneklerini ispatlamış oldu. Bu projenin Türkiye açısından önemi birçok açıdan olacak. Bir kere Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayacak. Yurt içi pazardaki yerli-ithal dengesini bir miktar daha yerli lehine çevirecektir” diye konuştu. Halen 6 bin 500 çalışanları olduğunu kaydeden Eroldu, “2016’nın ikinci çeyreğinde üçüncü vardiyaya geçeceğiz. Bu da bizim için 2016’da kademeli olarak 2 bin kişi ek istihdam anlamına geliyor” dedi. Fiat dünyasında 5 yıl garanti verilecek tek modelin Egea olacağını belirten Eroldu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Diğer modellerde garanti 3 yıl. Fiat’ın yurt dışında da benzer bir uygulaması yok. Bu ilk olacak. 5 yıl garanti vermemiz de bizim araca olan güvenimizi gösteriyor. Egea’yı Cenevre’de aile olarak sergileyeceğiz. Hatchback ve station wagon modellerimiz de olacak. Fiat Doblo ABD projesi dahil Tofaş’ın 3 yıllık yatırım planı tutarı 1.5 milyar dolardır. Komple ürün gamımızı yenilediğimiz bir döneme giriyoruz. İstediğimiz gibi giderse her şey, Egea ailesi devreye girdiğinde, diğer mevcut ürünlerimizle birlikte, Bursa fabrikamızın 400 bin kapasitesini doldururuz.”

20 bin kişi sıraya girdi

Şimdiden kaydını bırakmış, modelin satışa sunulmasını bekleyen 20 bini aşkın kişi olduğuna dikkat çeken Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, Fiat markasının Egea ile pazardaki ağırlığının ve payının artacağını söyledi. Aytaç, kısa sürede Egea’nın Türkiye pazarının en çok tercih edilen modeli olmasını hedeflediklerini kaydetti. Bu yıl sonuna kadar 8 bin Egea üretileceğini kaydeden Aytaç, bunun tümünü satmayı hedeflediklerini anlattı. Fiat Egea sahibi olacak ilk 2 bin müşteriye ayrıcalık sunmak istediklerinin altını çizen Aytaç, “İlk 2 bin müşterimize Egea’ya 2 bin TL’lik avantajla sahip olma fırsatı sunacağız” dedi.

Haberin Devamı