90’lar bizi korusun!

90’lar bizi korusun

Karikatür dergileri ile büyüyen çocuklardan olmuşsanız haliyle Kötü Kedi Şerafettin, size çok şey ifade eder. Bir de tüm ergenliğiniz Cihangir ve Beyoğlu çevresinde geçtiyse, Şero’nun etrafında dönen çoğu olay ve karaktere oldukça aşinasınızdır da... Şero’nun yıllardır süren beyazperde macerası en sonunda bitti ve sonunda vizyonda. Uzun zaman sonra katılarak güldüğüm bir Türk filmi ile karşılaştım. Şero’nun bu köşede yer almasındaki nedenlerden biri ise müzikleri. Hikayenin özgün müziğini Elec-Trip grubu yaptı. Yani Oğuz Kaplangı, Tuluğ Tırpan ve Serkan Çeliköz’ün elinden çıkma. Şero’nun o hınzır hallerini şahane notalara dökmüşler. Ayrıca Murathan Mungan’ın sözlerini yazdığı Müslüm Gürses’in “Aşk Tesadüfleri Sever” albümünde yer alan “Ah Oğlum” filmin kırılma sahnesinde yer alıyor. Şero, Müslüm Baba’ya da mis gibi selamını çakıyor. Bir diğer şarkı da Athena’nın Şero için özel bestelediği “Geblo”. Geblo, sözlerinden, müziğine tam tamına ‘Athena 90’lar’ ska şarkısı. Şarkıda pis vokaller, dağınık gitarlar ve yerinde durmayan bir enerji var. 93 yılında Athena’nın bestelediği Bazil’in 2016 Şero versiyonu... Filmin galasından sonraki partide Athena sahneye çıktı. Geblo’yu çaldıktan sonra seyirciden de gazı aldı Bazil, Tarlaya Ektim Soğan ardından geldi. Geçmişten duyulan şarkılar çok eğlendiriyormuş, bir kez daha anımsadım.

Haberin Devamı

Kötü Kedi Şerafettin filmi, müzikleri ile de kült olacaktır!

Roskilde’de sürprizi

90’lar bizi korusun

Danimarka’da 25 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Roskilde Festivali’nde bu yıl önemli bir sürpriz isim var. Öncelikle alternatif müziğin kalesi olarak görülen festivalde bu yıl yer alacak önemli isimleri sayalım; LCD Soundsystem, PJ Harvey, Red Hot Chili Peppers, Tame Impala, Foals... Bizim için önemli olmasındaki nedene gelince ise Gaye Su Akyol’u davet ediyor olmaları. Festivallerin müzik keşif alanı olduğunu düşününce Gaye için muhteşem bir deneyim olacaktır. Yeni dinleyeciler kazanacağı garanti! Umarız ki zaman çizelgesinde güzel bir saatte çıkar ve sahnesinin önünü dolar. Festivalin internet sitesinde Gaye hakkında çok güzel övgüler var: “Geleneksel Türk müziğini indie ile buluşturdu. Çekici ve zihin açıcı melodilerine karşı koyamayacaksınız.”

Haberin Devamı

Onur eğlendiriyor

90’lar bizi korusun

Onurr, kıpır kıpır maxi single’ı “Aşıklar Ölmez”i diğer pop müzik yapanlar gibi mevsimsel kaygılara kapılmadan geçtiğimiz gün piyasaya çıkardı. Onurr’u ‘Türkçe sözlü pop müziğin son dönemde başına gelmiş en güzel şey’ olarak görüyorum. İki dakikalık Aşıklar Ölmez şarkısı başladığı andan sonuna kadar enerjisini düşürmüyor. Nakarat resmen dilinize dolanıyor, rahatsız edici ber şekilde değil. Hint ritimler, nağmeli vokaller ve aşkı anlatan sözler... Hepsi bu şarkıda. “Sakin grubunda nasıldı bu adam, şimdi ne oldu ya!” demekten benim gibi vazgeçtiyseniz, Onurr’un yeni imajını artık kabullendiyseniz, pop da seviyorsanız işte bu şarkı tam size göre... Bir sonraki beklentimiz ise artık albüm çıkarması.

DİĞER YENİ YAZILAR