Gazete Vatan Logo

Ecdadı hatırlatan bağışa madalya

Dolar yükselirken 81 vatandaş Hazine’ye bağış yaptı. Bağışçılar için Darphane’ye “Madalya basın” talimatı veren Bakan Albayrak, yazdığı teşekkür mektubunda, “Fedakarlığınız Çanakkale’deki kahraman ecdadımızı hatırlattı” dedi.

Ecdadı hatırlatan bağışa madalya

Ağustosta doların yükselmeye başladığı dönemde 81 vatandaşın ekonomiye destek olmak için Hazine’ye bağışta bulundukları ortaya çıktı.Bağışçılar için şükran madalyası basılması talimatı veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mektupla da teşekkür etti.

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ağustostan itibaren başlayan süreçte vatandaşlardan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Albayrak’ı duygulandıran bazı mektuplar geldi. Albayrak’a ithafen yazılan destek mesajlarında vatandaşlar, maaşlarından belli miktarda paranın kesilerek Hazine hesabına aktarılmasını talep eti. Bunun üzerine 81 vatandaşın farklı meblağlarda Hazine’ye bağışta bulunduklarını öğrenen Albayrak, tüm bağışçılara gönderilmek üzere bir mektup kaleme aldı.

‘DÜNDEN GÜÇLÜYÜZ’

Albayrak mektupta şu ifadelere yer verdi: “Ülkemize karşı başlatılan ekonomik saldırılara karşı gösterdiğiniz farkındalık ve ortaya koyduğunuz büyük fedakârlık; bizlere ne kadar aziz ne kadar şanlı bir milletin mensubu olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Bir kez daha gururla göğsümüzü kabarttınız. Göstermiş olduğunuz bu büyük fedakârlık, bizlere Çanakkale’de elinde avucunda ne varsa, cepheye gönderen, tek isteği bayrağımızın semalarımızda gururla dalgalanması olan kahraman ecdadımızı hatırlattı. Bugün, tarihe bakıp ecdadımızla ne kadar gurur duyuyorsak, sizlerle de o kadar gurur duyuyoruz. Müsterih olunuz. Biz sadece sevinçleri paylaşan bir topluluk değiliz. Biz köklü bir mazinin sahibi, şanlı bir medeniyetin emanetçileri olan bir milletiz. Bugün ülkemize karşı başlatılan saldırılar asla amacına ulaşamayacak. Zira bu millet Milli Bağımsızlığına egemen olmak isteyenlere izin vermedi, asla da vermeyecektir. Ekonomik olarak, dünden çok daha güçlüyüz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Cenabı Allah’ın izniyle, çok daha müreffeh yarınlara, Büyük ve Güçlü Türkiye idealine birlikte yürüyeceğiz. Ortaya koyduğunuz bu eşsiz fedakârlık, bizlerin yükünü bir kat daha artırdı. Artık, aziz milletimizin emaneti olan bu makamlarda çalışırken, aklımızdan sizlerin bu fedakârlığı, samimiyeti, vatan ve millet sevgisi asla çıkmayacak. Yorulduğumuz anda sizleri düşünecek, silkinecek ve çok daha fazla çalışacağız. Allah’ın izniyle, bu aziz milletin desteği ile çocuklarımıza çok daha güçlü bir ülke bırakacağız. Baki selam ve muhabbetlerimle.”

Haberin Devamı

DARPHANE’DE BASILDI...

Haberin Devamı

Albayrak, mektup ile birlikte özel bir armağan hazırlanması talimatı da verdi. Darphanede, bağışçılar için çok özel bir bronz şilt hazırlandı. Bir onur madalyasını andıran şilt üzerinde bakanlık logosu ve Albayrak’ın teşekkür mesajı yer aldı. Teşekkür mesajında şu ifadeler yer alıyor:

“Ülkemizin karşılaştığı zorluklarla mücadeleye vermiş olduğunuz fedakâr katkı ve özveriniz için teşekkürlerimi sunuyorum.”

‘2019 STRATEJİK OLACAK’

Albayrak, dün Twitter’dan yaptığı paylaşımda “2018’in son Gıda Komitesi toplantısını gerçekleştirdik. Tarımda ithal girdi bağımlılığını azaltma ve tarımsal erken uyarı sistemine ilişkin 2019 planlaması başta olmak üzere önemli başlıklarda yol haritamızı hazırladık. 2019 çok daha stratejik adımları atacağımız bir yıl olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kaynak: Milliyet