Gazete Vatan Logo

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hem öğrencilerin hem de bu öğrencilerin velilerinin öğrenciye ait ders notlarının, sınav sonuçlarının, devamsızlık bilgilerinin, TEOG sınavı sonuçlarının ve daha birçok bilginin görülebildiği bir sistemdir. Bu hizmet 2007 yılı Ocak ayından itibaren açılmıştır. İlk zamanlarda öğrencilerin korkulu rüyası olan bu hizmet velilerin, çocukları hakkında bilgi edinmesi sağlayan önemli bir sistemdir.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır?

MEBBİS yani Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi olarak Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayından itibaren kullanılmaya başlayan E okul Veli Bilgilendirme Sistemi bir tür okul yönetim bilgi sistemi olan web yazılımıdır.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hem öğrenciler hem de öğretmenler için iki katman üzerinden çalışan bir sistemdir. Veli Bilgilendirme Sistemi’ni öğrenciler ve veliler kullanırken, yönetim bilgi sistemini idari personeller ve öğretmenler kullanmaktadır.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretmenler ve idari personeller öğrenciler ile alakalı olan tüm bilgileri sisteme girerler. Sisteme girilen bu bilgileri öğrenciler ve veliler Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebilme imkanına erişirler.

Sisteme giriş ise oldukça basittir. Veli Bilgilendirme Sistemi’ne girmek isteyen öğrenci ve velilerin tek yapması gereken şey https://e-okul.meb.gov.tr sitesine gitmek ve bu sitenin üst kısmında yer alan giriş ekranı üzerinden siteye giriş yapmaktadır. Sisteme girilmiş ve kaydedilmiş olan tüm bilgiler veliler tarafından eskiden olduğu gibi okullara giderek öğretmenler ile özel olarak konuşulmaya gerek kalmadan görüntülenebiliyor. Aynı zamanda öğrenciler için bir öğrencilik hayatı dökümü olan bu sistem öğrenciye ait birçok bilgiyi de bünyesinde barındırıyor.

Öğrenciler ve öğrencilerin velileri Veli Bilgilendirme Sistemi aracılığı ile öğrenciye ait olan devamsızlık bilgilerini, girdikleri sınavları, sınavlardan aldıkları sonuçları, her derse ait not ortalamasını, dönem sonu ve yıl sonu not ortalamalarını, dönem sonu ve yıl sonu ağırlıklı not ortalamalarını ve buna bağlı olarak takdir ve teşekkür bilgilerini, öğrencinin nakil durumunu, şubeye ait başarı ortalamalarını, alınan belgeleri ve haftalık ders programlarını görebilirler.

E OKUL’A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapmak isteyen öğrencilerin yapması gereken şey çok basittir. https://e-okul.meb.gov.tr sitesine giden öğrencilerin sitenin üst kısmında yer alan “Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş” bölümü altından Öğrenci T. C. Kimlik numarası ile birlikte öğrenci okul numarasını girmeleri ve güvenli kodu olarak verilmiş olan güvenlik resminde yazılı olan sayıları “Resimdeki Rakamlar” bölümüne girmeleri gerekiyor. Ardından ise “Giriş” butonuna basmak yeterli olacaktır. Hatalı bir bilgi girmeyen öğrenci ya da veli sisteme kolaylıkla giriş yapabilir.

E – Okul Yönetim Bilgi Sistemi Giriş bölümü de yine aynı site üzerinden yapılmakta olup ilgili bölümün altında olan güvenlik resminde yazılı olan sayıların “Resimdeki Rakamlar” bölümüne girilmesi, öğretmenlere ve idari personellere verilen kullanıcı adlarının ve bu kişiler tarafından belirlenmiş olan şifrelerin yazılması ile birlikte “Giriş” butonuna basmak yeterli olacaktır. Bilgiler doğru ise Yönetim Bilgi Sistemi’ne giriş yapılacaktır. Bilgiler hatalı ise yazılanlar tekrar kontrol edilmelidir.

E OKUL SINAV SONUÇLARI

E Okul sisteminin yürürlüğe girmesi ile birlikte hem öğrenciler hem de veliler öğrenciye ait sınav sonuçlarını görme imkanına erişti. Bununla birlikte derse ait not ortalamaları, yıl sonu puanı, dönem ve yıl sonu ağırlık puan ortalamaları ve daha birçok bilgiye Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ulaşmak artık mümkün.

BU bir yana öğrenciler Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ve Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk sınavlarına Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden başvuru da bulunabilir, tercih yapabilirler.
Öğrencilerin aldıkları takdir, teşekkür ve onur belgelerine, haftalık ders programlarına, duyurulara, nakil bilgilerine ve daha birçok şeye bu sistem üzerinden ulaşması mümkündür.

Haberin Devamı