Gazete Vatan Logo

E-Bordro Muhasebat Genel Müdürlüğü’nden mi yapılıyor?

E-Bordro artık Muhasebat Genel Müdürlüğü kapsamında verilen bir hizmet değil. Maliye Bakanlığı ve E-Devlet ortak çalışması ile tek bir tıkla E-Devlet üzerinden bordro alabilirsiniz. Detayları haberimizde.

E-Bordro Muhasebat Genel Müdürlüğü’nden mi yapılıyor?

Maliye Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulama sayfası devlet memurlarının maaş bordrolarını internet kolaylığında inceleyebilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle günümüzün modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte artık yaşamın her alanında internetin etkin bir rol üstlenmesi, dijital platform üzerinde yer alan online hizmetlerin çok daha geniş alanlara ve kapsamlara ulaşmasına ve buna bağlı olarak dijital platform üzerinde vatandaşın hizmetine açılan online hizmetlerin daha fazla ve daha yoğun biçimde kullanılmasına yol açıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün e-bordro uygulama sayfası sadece devlet memurlarının almış oldukları memur maaşlarının bordrolarını inceleyebilme imkanı sunuyor. Özellikle günümüz modern Türkiye’sinde devlet memurlarının en küçük bankacılık işlemlerinden pek çok resmi başvuru ve işlemine kadar en sık kullandığı ve ihtiyaç duyduğu belgelerin başında yer alan maaş bordrosunu internet üzerinden alabilme imkanına sahip olunması devlet memurlarına büyük bir avantaj sağlıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devlet memurlarının devletten her ay görevleri dolayısıyla almış oldukları memur maaşlarının dökümlerini içeren maaş bordrosu içerisinde her bir ayrıntı ve detayı en güncel hali ile görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sebeple de günümüzde devlet memurları tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan dijital bir hizmettir. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından devlet memurlarına sunulan e-bordo uygulaması ilk zamanlarda bakanlığın kendi web sayfasından kullanılabiliyordu. Ancak vatandaşın daha kolay ve daha güvenli işlem imkanından yararlanabilmesi amacı ile e-bordro uygulaması e-Devlet sistemine taşındı.

Dijital platformdaki en güvenli ve en geniş kapsamlı devlet dijital hizmet portalı olan e-Devlet sisteminde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün e-bordro uygulamasını internete erişim sağlanabilen her yerden kolay bir şekilde kullanabilme imkanı bulunuyor. Ancak e-Devlet sisteminde yapılmak istenen işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için kişisel bilgilerin güvenliği ve güvenli işlem çerçevesinde e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. Bu kapsamda dijital platformda turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ şeklinde 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Kimlik doğrulamasından sonra e-hizmetler kategorisinde Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulama sayfasına ulaşılabiliyor. E-bordro uygulama sayfasında hem en güncel hem de geçmiş dönem maaş bordrolarını görüntüleme şansı olduğundan kamu personellerinin hangi ay ve yıla ait maaş bordrosunu görüntülemek istediklerine göre ay ve yıl bilgisini girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı