Gazete Vatan Logo

Dünyaya panzehir ihraç edecek

40 melek yatırımcının kurduğu Eskişehir’deki ALBILA, akreplerin zehrini anti serum haline getirecek. Panzehir tüm dünyaya ihraç edilecek

Dünyaya panzehir ihraç edecek

ESKİŞEHİR’de kurulan ALBILA (Alternative Biological Laboratories) Serum ve Biyolojik Ürünler, akreplerin zehrini anti serum haline getirerek dünyaya ihraç edecek. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 dönümlük alan üzerine kurulan ALBILA tesisleri, düzenlenen törenle açıldı.

İlk etapta, litresi 10 milyon dolara yaklaşan akrep zehrinden üretilecek anti serum için Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde üniversite-sanayi iş birliği ile üretim süreçleri yönetilecek. Şanlıurfa ve çevre illerinde bulunan ‘androctonus crassicauda’ türü akreplerin zehri, ALBILA Serum ve Biyolojik Ürünler tesislerinde panzehir haline getirilecek.

Urfalı 2 kardeşin projesi

Şanlıurfalı iki kardeşin hayallerindeki proje, Türkiye’nin ileri gelen melek yatırımcılarından Emine Sabancı Kamışlı’nın dikkatini çekmesi ve 40 melek yatırımcının ortak sermayesiyle kuruldu.

ALBILA Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kozanoğlu, Dünya Sağlık Örgütü’nün esansiyel ilaçlar listesinde bulundurduğu ve hayvansal kaynaklı zehirlenmelerde başvurulacak tek etkin tedavi yöntemi olan anti serum üretimini ALBILA’da gerçekleştireceklerini söyledi. Kozanoğlu, “20 milyon TL’lik bir yatırımla yola çıkan ALBILA’da tüm süreçlerde konusunda en deneyimli danışmanlarla çalışmaya özen gösterildi. Kendimizi geliştirmek üzere Türkiye’de ICC firması ile iş birliği yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

Akıllı rüya gerçek oldu

ALBILA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı “Bundan 2 yıl evvel, Urfalı iki girişimci Ali ve Bilal seslendiler kamuoyuna, biz o sesi duyduk. Akıllarındaki, akıllı rüya bugün bir sürü paydaşıyla gerçek oldu. Ocak 2017’de ALBILA’yı kurduk ve bugün üretimdeyiz. Bu ekip çok önemli işler becerdi. Ülkemizde hiç bilinmeyen bir konuda 40 yatırımcıyı yatırıma ikna edeceksin, bir araya getireceksin ve onları bir arada tutacaksın. Bu proje gösteriyor ki; fikir iyiyse, düzgün yönetiliyorsa, başarı kaçınılmaz oluyor” dedi.

Görkemli açılış

Fabrikanın açılış törenine Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, ALBILA Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kozanoğlu, ALBILA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, Revna Demirören, melek yatırımcılar ile çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı