Gazete Vatan Logo
Magazin Dünyanın konuştuğu klip

Dünyanın konuştuğu klip

Sri Lanka asıllı İngiliz şarkıcı M.I.A. Borders şarkısına çektiği video klip ile sosyal medyanın en çok konuştuğu isim oldu.

Dünyanın konuştuğu klip

Şarkılarına çektiği klipler ile hep fark yaratan M.I.A. bu kez sarsıcı bir etki yarattı ve sosyal medyada en çok paylaşan video’ya imzasını attı. Yeni single’ı Borders’ı yayınlayan şarkıcı, geçtiğimiz gün de şarkının iddialı videosu ile şaşırttı. Temel eğitimini daha evvel beraber çalıştığı yönetmen Romain Gavras’tan alan M.I.A., yeni videosunun yönetmenliğini kendi üstlendi. Klipte M.I.A. bir teknede ‘mülteciler’ ortasında kalıyor ya da mülteciler bir tekne düzleminde duruyor. Dikenli tellere tırmanan sanatçı, kendi ülkelerinden kaçan mültecilerin arasında şarkısını söylüyor. Sanatçı sosyal medya üzerinden 60 yıl önce Sri Lanka’dan gelen ailesine kapılarını açan İngiltere’ye teşekkür ettiğini söyledi.



Apple Music aracılığıyla yayınlanan videoda, M.I.A.’yı yüzlerce mültecinin yanında, üstünde Paris Saint Germain formasıyla da görüyoruz. Formadaki Fly Emirates reklamı ise, Fly Pirates’le (Uçan korsanlar) yer değiştiriyor.