Gazete Vatan Logo

Dünyanın ilk tam elektrikli kamyonu

Elektrikli otomobillerin ardından bu kez elektrikli kamyon üretildi. Çevreci kamyon 26 ton kapasiteye ulaşabiliyor.

Dünyanın ilk tam elektrikli kamyonu

Mercedes-Benz dünyanın ilk tam elektrikli kamyonunu ürettiğini duyurdu. Cnntürk’te yer alan habere göre 200 km menzile kadar çıkabilen kamyon 26 ton yük taşıma kapasitesi barındırmasının yanında asıl amacı şehir içi kullanım düşünülerek tasarlanmış. Dünya çapında bir çok otomobil üreticisi enerji tasarrufu yapmak amacıyla artık elektrikli araçlara yönelmeye başladı.

Sessiz çalışıyor

Yakın zamanda Audi tarafından 3 yeni model duyurulmasının ardından Porsche firması Mission E projesini hayata geçirmek için personel alımı yapacağını duyurdu.

Bu haberlerin ardından yeni haberde Daimler tarafından duyuruldu. İlk elektrikli çalışan ufak kamyon modeli Mercedes-Benz Urban eTruck açıklandı.

Bu aracın en önemli özelliği diğer elektrikli araçlar gibi sessiz çalışırken 26 ton yük taşıma kapasitesine sahip. Büyük araçlar genelde uzun mesafe kullanılmak için üretilir ancak bu araç 200 km menzili ile bu bölümde biraz zayıf kalıyor. Ama en önemli özelliği olan sessiz ve çevreci yapısı içi ulaşımda oldukça avantaj sağlayacak.

Haberin Devamı

İlk elektrikli kamyon çevreci özelliği ile şehir ulaşımında avantaj sağlayacak.