Gazete Vatan Logo

Dünya Soçi’den memnun

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, önceki gün Soçi’de yaptıkları görüşmede İdlib’de silahtan arındırılmış bir bölge oluşturulması kararını almaları, tüm ülkeler tarafından olumlu karşılandı.

Dünya Soçi’den memnun

ABD: Cesaretlendirici

ABD Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “Türkiye ile Rusya’nın, Esad rejimi ile müttefiklerinin İdlib’de askeri bir saldırısını önlemeye yönelik adımlar attığını görmekten cesaretlendik. Suriye’de şiddeti azaltacak her samimi çabayı memnuniyetle karşılıyoruz. Umarız (İdlib’deki) çatışmasızlık kalıcı olur” dendi.

AB: Garantilenmeli

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kojiancic, “Anlaşmanın, sivil hayatların korunmasını ve insani yardımların aralıksız sürmesini garanti altına almasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

ALMANYA: Şimdi uygulanmalı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Suriye’de insani felaketin engellenmesine katkı sağlayan her şeyin iyi olduğunu söyledi ve Soçi’de varılan anlaşmanın şimdi uygulanması gerektiğini belirtti.

SURİYE REJİMİ: Memnuniyet duyduk

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye ile Rusya arasındaki anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz. Suriye toprağının son karışı kurtarılana dek terörle savaşımızı devam ettireceğiz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

İRAN: Diplomasinin etkisi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, aktif diplomasinin İdlib’deki savaşı durdurduğunu ve diplomasinin etkili olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de Türkiye ile Rusya arasında İdlib’le ilgili alınan kararı olumlu karşıladıklarını açıkladı.