Gazete Vatan Logo

Dünya otelcilerine örnek olarak gösterildi!

Dünya otelcilerine örnek olarak gösterildi!

İstanbul ŞEHİR Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından desteklenen Hotel Linkage’in geliştirdiği “Web Leverage” modeli, Kanada’da bulunan Washington State Üniversitesi tarafından yayınlanacak olan “Routledge Handbook of Hospitality Marketing” isimli kitaba konu olacak. Hotel Linkage, bunun yanı sıra Çin’in Guangzhou şehrinde aynı üniversite tarafından düzenlenecek olan 6. Turizm Pazarlaması ve Yönetimi konferansında Dünya turizm profesyonellerine ve akademisyenlerine örnek model olarak sunulacak.

Hotel Linkage kurulduğu günden bu yana, otel işletmelerinin kendi web sitelerinden yaptığı online satışları arttırarak, otellerin online seyahat acentelerine (OTA) ödedikleri komisyonların maliyetlerini düşürüyor.

Hotel Linkage’nin “Web Leverage” adı altında uyguladığı bu programa katılan otellerin web sitelerinin çehresi A’dan Z’ye değiştiriliyor. Çehresi değişen bu web siteleri, Hotel Linkage ekipleri tarafından profesyonel ve bilimsel bir şekilde yönetilerek tam bir satış makinesine çevriliyor. Hotel Linkage’nin 2016 yılının ilk yarısında açıkladığı rakamlara göre oteller Web Leverage sistemleri üzerinden şimdiye kadar üç milyon liradan fazla satış yaptı. Bu otellerin birçoğunun daha önce kendi web sitelerinden neredeyse hiç satış yapmadığı bilgisi de Hotel Linkage tarafından ayrıca paylaşıldı.

Şimdiye kadar geliştirdiği modellerin başarısı kadar ücretsiz olarak verdiği “Internet Üzerinden Satış Arttırma Stratejileri” başlıklı eğitimlerle de sektörün dikkatini çeken Hotel Linkage, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden Doç. Dr. Murat Emeksiz ve A.G. Barış Çivak’ın da dikkatini çekti. Bu iki akademisyen geçtiğimiz aylarda Hotel Linkage’nin ofislerini defalarca ziyaret ederek uygulanan modelleri gözlemledi ve Hotel Linkage’nin ortaya koyduğu modelleri bilimsel makaleler şeklinde hazırladı. Kanada’da Washington State Üniversitesi tarafından bu yılın sonunda yayınlanacak olan ““Routledge Handbook of Hospitality Marketing”” başlıklı kitapta tüm dünya otelcileriyle paylaşılacak olan bu model, aynı zamanda 14-17 Temmuz’da Çin’in Guangzhou şehrinde Washington State Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan “6. Turizm Pazarlaması ve Yönetimi” konferansında da Dünya turizm profesyonellerine ve akademisyenlerine örnek model olarak sunulacak.

Haberin Devamı