Gazete Vatan Logo

Dünya 'Birlik' için yürüyecek

Terör eylemlerinin ardından güçlü bir mesaj vermek isteyen Fransa, bugün Paris'te dev bir yürüyüş organize etti. Başbakan Davutoğlu da yürüyüşte ön saflarda yer alacak dünya liderlerinden biri olacak...

Başkent Paris’te düzenlenecek 'Birlik Yürüyüşü'ne Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın çağrısı üzerine AB liderleri kortej halinde en ön safta katılacak. Fransız milli birliğini sergilemeye yönelik, 1 milyonu aşkın Fransız’ın katılması beklenen 'Cumhuriyet, Özgürlük ve Demokrasi' yürüyüşüne Avrupa'nın hemen hemen tüm ülkelerinden devlet ve hükümet başkanları katılacak. Fransa'da muhalefet ve iktidarı da buluşturacak olan yürüyüşe anketlerde birinci sırada çıkan ülkenin en tartışmalı politikacısı aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen ise davet edilmedi. Le Pen, saldırılardan sonra, 'Şengen anlaşmasını iptal edelim, sınırlarımızı kapatalım. Radikal İslam'a karşı savaş ilan edelim' şeklinde açıklamalar yapmıştı.

Sarkozy-Hollande birlikte katılacak
Daha önce Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin liderliğini yaptığı muhalefetteki UMP ise yürüyüşte birlik mesajı vermek için yerini alacak. Sarkozy'nin de Hollande ile yaptığı görüşmenin ardından ezeli siyasi rakibi ile kol kola yürümesi bekleniyor. UMP'liler Le Pen'in yürüyüşe davet edilmemesini, 'Ülkede milyonların destek verdiği bir partiyi dışlayarak birlik mesajı veremeyiz' diyerek desteklemediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

2 Müslüman ülke olacak

Başbakan Davutoğlu da Hollande'ın özel davetini kabul ederek yürüyüşe katılmaya karar verdi. Tunus Başbakanı Mehdi Cuma’nın da geleceğini açıklamasıyla yürüyüşe iki Müslüman ülkenin lideri de katılmış olacak. İşte yürüyüşe katılacakları teyit edilen liderler:

- Almanya Başbakanı Merkel

- İngiltere Başbakanı Cameron

- İspanya Başbakanı Rajoy

- İtalya Başbakanı Renzi

- Finlandiya Başbakanı Stuff

- Belçika Başbakanı Michel Musya

-Dışişleri Bakanı Lavrov

- Malta Başbakanı Muscat

- Türkiye Başbakanı Davutoğlu

- AB Konseyi Başkanı Tusk

- Tunus Başbakanı Mehdi Cuma

- AP Başkanı Schulz

Haberin Devamı

- NATO Gen. Sekreteri Stoltenberg

- Ukrayna C.Başkanı Poroşenko