Gazete Vatan Logo
Magazin Düğüne neden gitmedi?

Düğüne neden gitmedi?

İngiliz şarkıcı Robbie Willams’ın evlendiği Türk kızı Ayda Field’ın babasına VATAN ulaştı

Cemiyet hayatının tanınmış bir ismi olan reklamcı Haldun Evecan kızı Ayda’yı anlattı:

“Ayda’nın ilk flörtü Robbie oldu. Kızım kendini evleneceğe erkeğe sakladı. Her genç kadının evlenmek için çıldıracağı bir adamla kızım evleniyor, bundan güzel bir şey olabilir mi?”

İngiliz Pop yıldızı Robbie Williams, 3 yıldır birlikte olduğu Los Angeles doğumlu Türk sevgilisi Ayda Field ile dün evlendi. Santa Catalina adasında kıyılan nikaha çiftin aileleri ve yakın dostları katılırken Ayda’nın Türk babasının bu evliliğe karşı olduğu ve düğüne de bu sebepten katılmadığı öne sürüldü. Ailesi hakkında bir tek annesinin ABD’li Gwen Field olduğu bilinen Ayda’nın sır gibi sakladığı Türk babasını ise VATAN buldu. Entegre Ajans’ın yöneticisi, sosyetenin tanınmış ismi Haldun Evecan kızı Ayda ile ilgili yakın dostlarının bile bilmediği gerçeği ilk kez anlattı...

Ayda’nın annesiyle nasıl tanıştınız?

Bu çok uzun bir hikaye o kadar anlatmak istemiyorum. Ama 78’de evlendik, 79’da Ayda dünyaya geldi. O çok özel bir kız gerçekten. Ayda Amerika’nın en ünlü doğum hastanesinde doğdu. O sırada çocuğunun doğunu bekleyen başka bir isim de Sylvester Stallone. Ayda ile Sylvester’in çocuğu aynı anda dünyaya geldi. İşin ilginç tarafı Sylvester ile ben de aynı gün aynı anda doğmuşuz. Buna inanamadım. İkimiz de İktisat okuduk, ikimiz de filmcilik yaptık. Ben aynı zamanda rejisörüm de. 250’den fazla film yönettim. Böyle bir tesadüf olabilir mi?

İsmini siz mi koydunuz?

Ben koydum. Çünkü yeğenimin ismi de Ayda. Ayda’nın diğer ismi de Sabahat. Annemin ismi. Ama annesi çok akıllı bir kadın. Ayda ismini i ile yazdığında musevi ismi oluyor, bu yüzden ses çıkarmadı. Kızımla ilgili size bir şey söylemeliyim Ayda gerçekten çok kutsal bir çocuk. Çünkü annesiyle evlendiğimiz zaman annesinin ‘kesinlikle çocuğu olamaz’ diye doktor raporu vardı. Bir gece rüyamda kucağımda çocuk gördüm. Allah’ım bu bizim mi dedim. Heyecanla kalktım ve annesine ‘Sen hamilesin’ dedim. O da bana ‘Mümkün değil’ dedi ama sonra Ayda dünyaya geldi. Bu yüzden kutsal bir kızdır Ayda.

Boşandığınızda Ayda kaç yaşındaydı?

Ayda 5-6 yaşındaydı. O zamana kadar hep yanındaydım. Onu salıncakta sallardım, omuzuma alırdım. Tabii bunlar çocuğun çok az hatırladığı anlar. Bana ihtiyacı olduğu zamanlarda yanında olamadım. Boşandıktan sonra Türkiye’ye geldim bir daha Amerika’ya dönmek istemedim. Burada ‘Türk kadını gibi yok, Türk kadınıyla evleneyim’ dedim. Sonra Ayda’nın annesi de evlendi. Kızım evlendiği erkeğe ‘baba’ demeye başladı. Bunun üzerine ilk eşim bana ‘Sen kızının kafasını karıştırıyorsun’ diyerek Ayda ile görüşmemi engelledi. Epey kızımla görüşemedim. Hatta kızımı sadece hafta sonları görmek için mahkemeye başvurdum. Bu dava yüzünden 1 sene içersinde 17 kez Amerika’ya gittiğimiz biliyorum ben. Bu arada Ayda büyüdü. Türkiye’ye babaannesini görmek için geldi. Annemi hatırlıyordu çünkü. Sonra benim ikinci evliliğimden olan kızlarımla tanıştı, birbirlerine çok sevdiler. Geçen sene de kızlarım onun yanına gitti.

Kızınızla sizin aranız nasıl?

Mesela şimdi bir baba olarak onun evliliğiyle ilgili olarak fazla yorum yapma hakkım olduğunu bile sanmıyorum. Çocuk büyürken yanında olmamışsınız, en ihtiyacı olduğu zamanlarda elini tutamamışsınız onun gözünde iki çocuğu için kızını terk etmiş bir baba. Tabi telefonda konuşuyoruz. Bu düğünde benim oraya gitmem onu çok heyacanlandıracaktı zor durumda kalacaktı. Çünkü bir de onu büyütmüş bir baba olacaktı düğünde. Hoş annesi ondan da boşandı ama yine de o adam kızımı büyüttü. Her baba hakettiğini yaşar. Ne verirseniz onu alırsınız. İyi bir şeyler verirseniz iyi birşerler alırsını, bir şey vermişseniz bir şey alırsınız. Hastalık zamanlarında onun yanında olamadım ki. Çocuk yanınızda büyüdüğü zaman sizin çocuğunuzdur. Yoksa sadece biyolojik baba olarak ona sahiplenemezsiniz. Siz onun büyürken iyi göndü kötü günde yanındaysanız, bilemediği soruların cevaplarını sizden almışsa çocuk o zaman baba olarak bana saygı duyar. Yoksa biyolojik baba olarak bunları yapamamışsanız siz onun kafasını karıştırmaktan başka bir şey yapmazsınız.

Bir başkasına baba demesi sizin içinizi acıtmadı mı?

Bu mümkün mü? Bir babanın çocuğunun başka birine baba dediğini bilmesi mümkün mü içini acımaması. Ama içinizin acımasını ah ya da of deme hakkınız yok. İçiniz acıyorsa acıyacak. Çünkü haketmemişsiniz. Acıyla dost olmayı bile haketmemişsiniz. O tür acılar maalesef dostluktan uzak bir ilişkiniz olacak acıtacak hep içinizi. Bazı acılar vardır zamanla dost olursunuz ama bazı acılar vardır durduğu yerde yakar. Benimki de öyle bir acı. Durduğu yerde yakıyor.

Kızınız size karşı nasıl?

Kızım çok olgun bir kız. 1 kez Türkiye’ye geldi bir de şimdi Robbie ile gelecek. Belki burada bir düğün yaparız. Ben çok istiyorum da o kabul eder mi bilmiyorum. Ayda sevgimi hep hissetti. Verebildiğim kadar verdim sevgimi ona. Tabi içinde kendi kafasında cevap vermek istemediği, cevabını bulmanı kabul etmediği sorular var. ‘Niye babam beni terk etti gitti’ sorusu mesela. Hayatımda hiç unutmuyorum havaalanında beni uğurlarken ‘Baba gitme’ dedi. Ben de ona ‘geleceğim kızım’ dedim. Ama maalesef geç geldim.

Ayda ile 5,5 yaşında bıraktınız. Sonra bir daha ne zaman görüştünüz?

7 yaşına kadar gördüm. 9 yaşından sonra bir kopuş oldu. Çünkü evde baba dediği kişiye alışmaya başladı Ayda. Baba dediği insan da son derece saygıyı hakeden bir insan.

Ayda’nın Robbie Williams ile evleneceğini duyunca ne hissetiniz?

Robbie çok özel bir adam. Ama Ayda da çok özel bir kız. Çok ilginçtir Ayda’nın ilk flörtü Robbie Williams’dır. Tam Türk kızı gibi Ayda. Hatta Ayda 25 yaşında Türkiye’ye geldiğinde annesine ‘flörtü var mı’ diye sordum. O da bana ‘inanmayacaksın ama yok’ dedi. Annesine ‘bir sorun mu var acaba’ deyince ‘Hayır kızımız kendini her şeyiyle evleneceğe erkeğe saklıyor’ dedi. Erkek arkadaşlarıyla yemeğe çıkıyormuş ama kimseyle ileriye giden bir arkadaşlık yaşamamış.

Peki Robbie Williams’la flört ettiğini kızınız mı söyledi size?

Annesi kızımızın bir flörtü var adı Robbie dedi. Ama hiç aklıma Robbie Willams gelmedi.

Sonra tepkiniz ne oldu?

Tepki mi? Dünyada her genç kadının evlenmek için çıldıracağı bir adamla kızım evleniyor, bundan güzel bir şey olabilir mi? Benim buna tepki göstermem için aptal olmam lazım. Zaten Ayda buradaki kızlarımı Robbie ile tanıştırdı, çok güzel vakit geçirdiler birlikte.

Siz hiç görüştünüz mü?

Hayır ben hiç görüşmedim ama olacaktır.

Evleneceğini kızınız mı söyledi?

Yok, annesini söyledi. Geçen sevgililer gününde evleneceklerdi. Sonra annesi aradı yaz sonuna kaldı dedi. En son da dün aradı ‘kızın yarın evleniyor’ dedi.

Ayda sizi düğüne çağırmadı mı?

Annesi çağırdı ama ben de ‘Ayda arayıp çağırırsa gelirim’ dedim. Annesinin davetiyle gitmem. Ama benim gitmeme iyi olur aslında diye düşündüm. Çünkü ben gidersem Ayda orada çok heyecanlanabilir. Annesi ‘kız orada çok zor durumda kalabilir‘ dedi. Ayda’nın yanında olan onu büyüten adam kızımın koluna girmeyi hak ediyor, ben haketmiyorum. Ben de çok isterdim kızımın gelinliğiyle koluma girmesini.

Ayda 5 yaşına gelene kadar babası Haldun Evecan onun yanındaymış. Sonra Evecan ile eşi ayrılmış. Ayda, annesinin yeni eşine baba demeye başlayınca ilk eşi kızıyla görüşmesini engellemiş

Robbie 3 yıldır hayatını kızım Ayda’ya adadı

Ayda’nın Robbie ile evliliğinde zorlanacağını düşünüyor musunuz?

Bu adam dünyanın en ünlü birkaç popstarın’dan biri. Kimse de kızımı öyle kolay kolay taşıyamaz. Bu çocuk hayatını 3 yıldır Ayda’nın etrafında geçirdi, kendini Ayda’ya adadı. İsmi kimseyle anılmadı bile. Kızıma süper bir koca olacağına inanıyorum çünkü Ayda bunu hakediyor. Bir sanatçı ile evlenmek kolay bir iş değil. O bir cesarettir özgüven ister. Özgüveni son derece iyi gelişmiş ayakları yere basan birçok değerleri olan bir kız Ayda. Robbie de hak eder dünyada bir yere gelmiş ünlü bir sanatçı. Gittiği yerde olay olan bir sanatçı. Dünyadaki 5-10 sanatçı arasında. Böyle bir insanla evlilik düşünmek her baba yiğidin harcı değildir. Kimse böyle bir evliliği taşıyamaz ama benim kızım bunu taşır. Ayda’nın kaç kez Robbie Willams’ın evlilik teklifine hayır dediğini de biliyorum.

Cemiyet hayatında Ayda’nın sizin kızınız olduğunu biliyorlar mı?

Kimsenin bilmesi gerekmiyor, ben Ayda’nın kızım olduğunu biliyorum. Ben Ayda’nın babası olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Ama onur duyuyorum demek gidip her tarafa Ayda’nın babasıyım diye dolaşmam anlamına gelmiyor. Ben Ayda’nın gönlümdeki gibi babası olsaydım belki daha çok söz ederdim.

Kızınızı aradınız mı?

Şimdi orada saat sabah 10’dur. Ayda şimdi uyanmıştır tembel tembel ‘bugün evleniyorum yahu’ demiştir. Daha kuaföre gidecek. O heyecan içinde başka ritim bozucu bir şeye girmemesi lazım. Ama hediyesini sonra göndereceğim. Burada da düğün olsun istiyorum. Robbie’nin Türkiye’yi daha iyi tanıyacağı bir düğün isterim.

Şimdi Robbie sizin damadınız mı oldu?

Evet öyle oldu. Şimdi Robbie’nin kayınpederiyim.

Ayda Türkçe biliyor mu?

Çocukken biraz biliyordu. Şimdi bir tek baba diyor Türkçe...

Beklenen nikah dün kıyıldı

36 yaşındaki Robbie Williams’ın 19 milyon dolarlık evinde yapılan düğüne, yakın arkadaşlarının yanında Williams’ın anne babası ve Evecan’ın Amerikanlı annesi Gwen katıldı. Düğüne gelemeyen Take That grubu da çifte, DVD’ye kaydettikleri ve videoklip gönderdi. İngiliz gazeteleri, 127 milyon dolar serveti olan şarkıcının, Ayda ile bir evlilik anlaşması yaparak, boşanmaları halinde belirli bir miktar alacağını yazdı.

Haberin Devamı