Gazete Vatan Logo

Düğmeye basıldı! Arananlar içinde o isim de var

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kentteki üniversiteler içindeki FETÖ yapılanmasına yönelik mali polis tarafından operasyon düzenlendi.

Düğmeye basıldı! Arananlar içinde o isim de var

Hakkında gözaltı kararı çıkartılan 76 kişilik listede yurt dışına kaçan örgütün en üst düzey yöneticilerinden olan Türkiye eğitim imamı Barbaros Kocakurt'un oğlu Utku Kocakurt da bulunuyor. Şu ana kadar 23 kişinin gözaltına alındığı, Utku Kocakurt'un da aralarında bulunduğu 53 kişiye yönelik yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Ege, Dokuz Eylül ile kapatılan Şifa ve Gediz Üniversiteleri içerisindeki yapılanmasına yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında aralarında akademisyenler ile öğrencilerin de bulunduğu 76 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 18 ilde belirlenen adreslere bugün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 23 kişi gözaltına alınırken, 53 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Gözaltı listesindeki bazı şahısların örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İMAMININ OĞLU DA VAR

Operasyon kapsamında arananlar arasında FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden olan ve Türkiye eğitim imamı Barbaros Kocakurt'un oğlu Utku Kocakurt da bulunuyor. Adresinde bulunamayan Utku Kocakurt'u yakalamaya yönelik çalışmalar sürüyor. Türkiye Eğitim İmamı Barbaros Kocakurt İzmir Yamanlar Koleji'nin kurucu müdürü olarak biliniyor. Barbaros Kocakurt 7 Ağustos 2014'te yurt dışına kaçmıştı. (Sabah)