Gazete Vatan Logo

Dubai’den 2020 çıkışı

Dubai’de düzenlenen Cityscape Global, Körfez’deki gayrimenkul sektörünün yeniden yükselişinin sinyallerini verdi. Petrol fiyatları nedeniyle 2 yıldır çöküşte olan Dubai gayrimenkul sektörü Expo 2020’ye hazırlandığı lüks projelerle yeniden şov yaptı

Dubai’den 2020 çıkışı

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan Cityscape Global, Dubai’nin gayrimenkulde yeniden doğuşuna sahne oldu. Son 2 yıldır düşen petrol fiyatları nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan Dubai’de gayrimenkul piyasası gerilemiş, devasa projelere ara verilmişti. Ancak bu yılki fuar Expo 2020’ye hazırlık ve Dubaili firmaların büyük projeleri ile yeniden yükselişin sinyallerini verdi.

Su konsepti

Fuara, Expo 2020 için tanıtılan District2020 bölgesi damga vururken, bunun yanı sıra pek çok konseptli proje tanıtıldı. Kanal, göl, gölet gibi su odaklı projeler dikkat çekti. Projelerde bu su konseptinin çevresine yeni şehirler kuruluyor.

Kıbrıs rekabeti

Cityscape Global 2017 fuarında Kıbrıslı firmaların rekabeti de dikkat çekti. Kıbrıs’taki gayrimenkul sektörünün büyümesi fuara da yansıdı. KKTC’den 6, Rum kesiminden 8 firma projelerini görücüye çıkardı. Türk tarafında Lefkoşa, Gazimağusa ve İskele’deki projelerde faaliyet gösteren fimalar öne çıktı.

Türkiye’deki evleri yazlık

Fuarda görüştüğümüz yabancı yatırımcılar, Türkiye’den gayrimenkul almaya sıcak bakıyor. Özellikle İstanbul, Trabzon, Yalova ve Bursa’yı radarlarına alan yatırımcılar Dubai’de yaz ayları çok sıcak geçtiği için Türkiye’deki evlerini yazlık olarak kullandıklarını söylüyor. Dubai South projesi geliştiricilerinden SVP Başkan Yardımcısı Justin Wilshaw, Türkiye’deki inşaat sektörünün gücüne dikkati çekti. Dhannani Grup yöneticilerinden Mohammed Al Dhannani ise “Türkiye, doğası ve yemekleri ile dikkat çekiyor. Fiyatların da iyi düzeyde olduğunun farkındayız. Yatırım fırsatı oluştuğunda İstanbul ve Trabzon’da seçeneklerimizi ele almak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sahile 180 metrelik kule

Dubai merkezli Nakheel, Palm Jumeirah’daki yüksek katlı sahil konut projesini tanıttı. 180 metre yüksekliğindeki Palm Beach Residences, 250 daireden oluşacak. Projenin 38. katında gökyüzü salonu olacak.

27 milyon dolarlık lüks satış

Bu yıl Dubaili firmalara sıcak satış izni verilmesi fuarda dev satışlara da sahne oldu. Dubai merkezli gayrimenkul geliştirme şirketi Omniyat Group, One Palm projesinde yer alan 2 bin 738 metrekarelik penthouse daireyi 27.7 milyon dolara sattığını açıkladı.

Haberin Devamı

Venedik’i kopyaladılar

Fuarda dikkat çeken projelerden biri de ‘kopya Venedik’ti. İtalya’nın Venedik şehrinin bir kopyasının Dubai’de yapımına başlanıyor. 680 milyon dolara mal olacak projenin 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.