Gazete Vatan Logo

DSP'ye birlik çağrısı

Bülent Ecevit anmasına DSP lideri Türker ile birlikte katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar, birlikte hareket etmemizi zorunlu kılıyor" dedi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit için vefatının 8'inci yıldönümünde Devlet Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. DSP Genel Başkanı Masum Türker ile partililer, töreni başlatmadan önce geleceğini öğrendikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bekledi.

Türker takdim etti

CHP heyetinin de katılımıyla gerçekleştirilen programda, Türker, burada Ecevit'e hitaben yaptığı konuşmasının ardından sözü Kılıçdaroğlu'na verirken, "Senin bir zamanlar genel başkanlığını yaptığın ve demokratik solda büyük adımlar atacağına inandığımız CHP Genel Başkanı" ifadelerini kullandı.

'Ona layık olmalıyız'

Kılıçdaroğlu, “Onunla siyaset, ahlakı öğrenmiştir, mütevazı olmayı öğrenmiştir. Onunla siyaset, dürüstlüğü öğrenmiştir” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Halkın gönlünde, o halkın kara oğlanıydı. Onun ilkeleri bugün için de geçerli. Bizim görevimiz onun çattığı yoldan ilerlemek. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırmak. Bunu kuşkusuz bölünerek, ayrışarak değil, bir araya gelerek yapmak zorundayız. Rahmetli Ecevit hem CHP'nin hem DSP'nin genel başkanlığını yaptı. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar birlikte hareket etmemizi zorunlu kılıyor, beraber olmamızı zorunlu kılıyor. Bu ülkenin bütün aydınları, emekçileri, işçileri çağdaş uygarlık yolunda katkı vermek isteyen her kesimin desteğine ihtiyacımız var.”

Haberin Devamı