Bozuk burunların tamir ustası

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Nazım Çerkeş ile estetik operasyonları konuştum.

Biz kadınlar neden bir türlü kendimizden memnun olmuyoruz?

Sadece kadınlar değil, erkekler de öyle… (gülüyor) Ben de başımdaki kırlardan memnun değilim! Erkekler de genç ve güzel görünmek istiyor. Ancak kadınlar yapı olarak daha güzel görünmek, beğenilmek istiyor.

Kadın hastanız daha çoktur, değil mi?

Evet. Daha güzel olma güdüsü kadınlarda yaygın. Kadınlar için güzel olmak aynı zamanda rakipleri bertaraf etmenin bir yolu gibi.. Erkeklerde kadınlar arasındaki bu vahşi rekabet yok. Onlarda rekabet daha çok güç odaklı...

Türk kadını en çok neresini yaptırıyor?

Burun ve liposuction.

Burnun modası var mı?

Evet ve bu modaların oluşmasında etkisi olanlardan biriyim. Giyim-kuşam gibi her yıl değişmese de yıllar içerisinde değişiklik gösteriyor. Eskiden küçük kalkık burunlar istenirdi. Bunun sonucunda da doğal olmayan, ameliyatlı olduğu belli olan, nefes alma sorunu olan burunlar ortaya çıkıyordu. Şimdi öyle değil! Burnun kemik ve kıkırdak yapılarının fonkisyonel önemini daha iyi anladık. Ameliyatlarda bu kıkırdak ve kemikleri daha az alıyor ve burnun işlevini bozmuyoruz.

Haberin Devamı

Bir burun düzeltme operasyonu ne kadar sürüyor?

Ortalama 2- 2,5 saat. Hastaneden aynı gün çıkıyorsunuz. 9-10 gün sonra işe dönebiliyorsunuz.

Ya yüz germe? Kaç yaşta yaptırmak uygun? İdeali ne?

İdeali yok! Çünkü yaşlanma şekli kişiden kişeye ve toplumdan topluma değişiyor. Genelde 50-55 yaş arası yüz germe için uygun. Türk insanı cilt açısından şanslı. Bizim insanımız geç yaşlanıyor. Çünkü koyu tenli ve kalın ciltli, cildimiz daha yağlı. Avrupalı-Amerikalı ise ince-kuru ciltli... Çok erken kırışıyorlar.

Bozuk burunların tamir ustası

Genelde liposuction bir zayıflama operasyonu olarak algılanıyor, doğru mu?

Kesinlikle hayır! Liposuction normal kiloda olanda daha iyi sonuç veriyor. Belli bölgede daha çok toplanmış yağların alınması için uygun. Türk kadının yapısal olarak basen bölgesi geniş, kalçalı.

Fazla kalori vücutta yağ depoluyor

Bir de liposuction olup ‘yağlar gitti daha rahat yiyebilirim' diye düşünenler var. Kişi lipo sonrası yemeye devam ederse?

Haberin Devamı

Bu operasyonla yağlarını sıfıra indirmiş olmuyorsunuz. Evet, belli bir bölgedeki yağ hücrelerini alıyorsunuz. Ama vücuda fazla kalori girdiğinde onu depolayacak başka bir alan bulacaktır. O zaman diğer bölgelerde yağ toplanmaya başlar. Örneğin; sırtta yağ toplanması gibi. Yani ameliyat sonrası da hep sağlıklı beslenmeye, sağlıklı bir kiloda kalmaya gayret etmeleri lazım.

DİĞER YENİ YAZILAR