Bahara hafif girin

Baharla birlikte paltoların, kazakların altına sakladığımız fazlalıklar da ortaya çıkıyor. Peki bunlardan nasıl kurtulacağız? Sizin için uygulaması çok kolay bir diyet listesi hazırladım...

Hafiflemek için birini seçin ve haydi başlayın!

Bugün Tıp Bayramı! Tüm meslektaşlarımın Tıp Bayramı’nı kutlayarak başlıyorum bu haftaki yazıma...

Bizde bahar öyle fazla nazlanmadan pat diye geliveriyor. Baharla birlikte paltoların, ceketlerin, uzun hırka-kazakların altına sakladığımız fazlalıklar da ortaya çıkıyor ! Hadi itiraf edelim; hepimiz kış aylarında bu giyecekle rahatlıyoruz aslında... Çikolatalı kekimizi keyifle yiyoruz, mantımızı rahatça kaşıklıyoruz, pizzamızı iştahla götürüyoruz. Üzgünüm ama o mesut günlere veda etmenin zamanı geldi! Gardrop önünde saatlerce ‘ Ne giysem’ diye düşünmek istemiyorsanız şimdiden önlem alın. Bugün özellikle büyük metropollerde uzun saatler oturarak çalışmak zorunda olanlar için rahatlıkla uygulayabilecekleri bir diyet vereceğim. Ayrıca hareket etmenin yollarını göstereceğim.

Haberin Devamı

Bahara hafif girin

1) Porsiyon küçültün

Kesinlikle işe yarıyor. Her istediğinizi yeme şansınız da oluyor üstelik. Diyet sözcüğünü bir kenara atıp sadece porsiyon küçülterek kilo verebilirsiniz. Yarıya indirin demiyorum, sadece normalde yediğinizin üçte ikisini yiyerek işe başlasanız da olur.

2) Sebzeyi artırın

Düşük karbonhidratlı diyetle çabuk kilo kaybedildiği doğru. Ancak bu durum uzun sürmüyor! Eğer hızlı kilo vermek istiyorsanız nişastalı karbonhidratları azaltmak çabuk çözüm sağlıyor. Hiç yemeyin demiyorum. Ama makarna,patates, pilav , kek, kurabiye vs. ‘yi azaltmak işe yarıyor.

3) Tatlınızdan vazgeçmek zorunda değilsiniz!

Hangi tatlıyı yediğinize bağlı! Eğer aşırı şerbetli, bol unlu-yağlı tatlılar yerseniz tabii ki kilo gitmeyecektir. Meyveli, sütlü, hafif, tatlandırıcıyla yapılmış tatlıları tercih edebilirsiniz. Ve küçük tabaklarda yiyin. Büyük bir servis tabağında ikram edilen tatlı insanın gözüne çok küçük görünüyor ve hevesini kırıyor.

4) Hareketsiz gitmiyor

Ne kadar hareketli olursanız o kadar iyi! Çoğu ofiste merdiven var. Bu merdivenler sizi bekliyor, yararlanın! Bundan iyi spor alanı olamaz. Sayın; normalde günde kaç kez merdive kullanıyorsunuz? Sayısını artırın , kendinizle yarışın. Çay mı alacaksınız? Servis edilmesini beklemeyin. Yürüyün, gidip kendiniz alın. Bütün bu hareketler, bilgisayar başından kalkmalar hep metabolizmanızı aktive edecek.

Haberin Devamı

5) Ekstra kalorileri kesin

Hiç farketmeden atıştırdığınız şekerler, çikolatalar, bisküviler, içecekler her gün en az 300-400 kalori ekstradan almanıza neden oluyor. Sadece bunları bile kestiğinizde farkı göreceksiniz.

6) Yeşil ve beyaz çay için

Yeşil ve beyaz çayın yağ yakımına yardımcı olduğunu kanıtlayan pek çok bilimsel araştırma var. Üstelik beyaz çay 2009’da İngiltere’de Kingston Üniversitesi’nde yapılan araştırmada cilde destek veren kolajeni güçlendirme açısından tüm bitkileri solladı. Çay alışkanlığımızı siyahtan yeşile ve beyaza kaydırarak ilerlemeye ne dersiniz? Biliyorum siyahtan aldığınız keyfi almıyorsunuz, başta bana da olmuştu. Ama sağlık faydaları öylesine çok ki alışmaya değer.

Haberin Devamı

7) İyi uyuyun

Hiç gözlemlediniz mi kendinizi; az uyuduğunuzda iştahınız artıyor, değil mi? Bilimsel araştırmalar bu yönde... Uykusuz kalınca seçtiğimiz yiyecekler de değişiyor; daha yağlı, karbonhidrattan zengin yiyeceklere yöneliyoruz. Ne kadar saatlik uykuyla kendinizi iyi, neşeli hissediyorsunuz bu önemli. 7 saatlik uykuyla mı zinde oluyorsunuz? O zaman bu 7 saati uyuyabilecek kadar erken girin yatağa...

8) Alkole dikkat!

Akşam yemeğinin yanında küçük bir kadeh şarapta hiçbir sorun yok. Ancak unutmayalım ki alkol yüksek kalorili ve fazlası kilo yapar. Eğer yoğun tüketen biriyseniz miktarı azaltmakla kilo verişinizin nasıl hızlandığına şaşacaksınız.

9) Hedef koyun!

Ölçülmeyen şeyde başarı yok! Kendinizi tartın ve haftalık hedefler koyun. Kilo verme programlarında başarılı işadamı ve işkadını danışanlarımın hep çok daha başarılı olduğunu gözlemledim.Çünkü hedef koyuyorlar ve o hedefe kilitleniyorlar adeta... Ertesi hafta mutlaka başarmış geliyorlardı.

Haberin Devamı

Ofis Diyeti

1. gün

Kahvaltı

Kepekli tost

Yeşil çay

Öğle

Izgara tavuk

Buharda sebze

Yeşil çay

Ara

Beyaz çay

1 elma

Max. 23 adet badem (=1 porsiyon)

Akşam

Izgara Balık

Salata

1 kase çilek

2. gün

Kahvaltı

Müsli+ yoğurt

(hazır kutu olabilir, pratik)

Yeşil çay

Öğlen

Izgara köfte

Salata

Ara

Yarım simit

1 dilim peynir

Domates

Beyaz çay

Akşam

1 kase çorba

Salata

1 armut

3. gün

Kahvaltı

Müsli+ yoğurt

Yeşil çay

Öğlen

1 kepekli tost

1 bardak ayran

Ara

1 elma

Max. 23 badem

Beyaz çay

Akşam

Izgara tavuk

Sebze (ne isterseniz)

4. gün

Kahvaltı

Yarım simit

1 dilim peynir

Domates

Yeşil çay

Öğlen

1 porsiyon sade döner

Salata

Ara

1 elma

Max. 21 fındık

Yeşil çay

Akşam

1 tabak sebze

1 kase yoğurt

1 kase çilek

5. gün

Kahvaltı

Müsli+ yoğurt

Öğlen

Tavuk şiş

Izgara sebze

1 top dondurma

Ara

1 elma

Max. 6 ceviz

Beyaz çay

Akşam

Izgara balık

Salata

DİĞER YENİ YAZILAR