Şimdi detoks zamanı!

Keyifle Ye...

Haberin Devamı

Yaz boyunca yenildi, içildi. Ardından uzun bayram tatilinde de yine çoğu kişi yemeye ve tabii kilo almaya devam etti! Bayram sonrası kendimi detoksa soktum. Richmond Nua Welness-Spa’ya kapandım. İstanbul’a sadece 1 saat 15 dakika uzaklıktaki tesis Sapanca gölünün kıyısında çok huzurlu bir yer. Gerçekten detoks yapmak için ideal!
3 günlük detoks programlarını seçtim. Bu programda amaç kilo vermek değil, hem bedenen, hem ruhen arınmaktı. Vücudumuzu desteklemek ve şımartmaktı. Kendinizi yenilemek için birçok programları var. Size uygun olanı ekiple konuşup karar verip, seçebiliyorsunuz. Dikkatimi çeken; şimdiye kadar bir otelde gördüğüm en güler yüzlü, pozitif gruba sahipler.
Seçtiğim detoks programının mönüsü hemen basılı olarak odama bırakıldı. Yemek saatlerinde restorana gittiğiniz zaman ortada açık büfe bile olsa, size sadece detoks yiyecekleriniz servis ediliyor.

İşte 1 günlük detoks

Kahvaltı

Taze meyve tabağı

Ara

Detoks içecek: Elektrolyte limon

Öğle

Fırında taze fasulye
Renkli biberli sote enginar
Taze meyve tabağı

Ara

Detoks içecek: Pancar suyu karşımı

Akşam

Sebze çorbası
Sebze güveç
Akdeniz yeşillikleri salatası
Meyve tabağı

Başaşçı Muzaffer Sönmezeroğlu’ndan sizin için tarifler aldım:

Richmond Nua Spa’nın en gözde detoks içeceği

Malzeme: n1adet elma (kırmızı veya yeşil)
* 1 adet domates
* 1 avuç taze nane yaprağı (ayıklanmış)
*n Yarım pancar
(yarım soğan kadar)
* Yarım limon ( kabuğuyla)
*n 1 adet kırmızıbiber (çekirdekleri çıkartılmış)
* 1 adet havuç
Hazırlanışı: Malzemenin tümünü katı meyve sıkacağından geçirin. Ardından bir de el blenderından geçirirseniz daha homojen oluyor.

Elektrolyte limon

Malzeme:
* 1 armut
* 1 limon
(kabuğu soyulmuş)
* 1,5 yemek kaşığı bal
* 1/3 bardak su
Hazırlanışı: Balı iri bir su bardağına koyun. Limon ve armudu katı meyve sıkacağına koyup sıkın. Blenderla iyice karıştırın.

RENKLİ BİBERLİ SOTE ENGİNAR ( 2 kişilik)

Malzeme:
* 1/2 kırmızı biber
*1/2 sarı biber
* 5 küçük enginar
* Taze fesleğen, kekik, biberiye
Hazırlanışı: Biber ve enginarları iri doğrayın. Tavada 1 tatlı kaşığı zeytinyağını kızdırın. Önce fesleğeni, sonra biberrleri atın. Çok öldürmeyin. Enginarları da ekleyin. En son kekik ve biberiyeyi ekleyin. Deniz tuzu ve taze karabiberle lezzetlendirin.

GÜVEÇTE SEBZE TÜRLÜSÜ ( 2 kişilik)

Malzeme: *
1/2 sarı biber
* 1/2 kırmızı biber
* 1/2 havuç
* 1 adet kabak
* 1/2 kuru soğan
* 1-23 diş sarımsak
* Taze baharat( fesleğen, kekik )
* Zeytinyağı
Hazırlanışı: Malzemeyi küçük doğrayın. Sert sebzeleri önden atarak 1 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Güveç kabına koyun.
1 çay bardağı su ekleyip fırına sürün. 180 derece fırında 5-6 dakika pişirip çıkarın.

4 günde 1 beden inceltebilen yöntem:

Richmond Nua Welness Spa’ya gelenlerin favorisi hypoxi terapi. Ben hypoxi programına girmedim ama gözlemlediğime göre uygulayanlar çok memnun. Hazırladıkları broşürde 2 isim dikkatimi çekti; şunları söylemişler:
Deniz Seki: "Yoğun bir kıştan sonra hypoxi ile kendimi yeniledim."
Saba Tümer: "4 gün gibi kısa bir zamanda vücudumun bu kadar şekillenmesi, daralması, pürüzsüzleşmesi ve üstüne kilo kaybı olması için mucize gerekiyordu ve Hypoxi resmen bunu başardı."

* Hypoxi terapi nedir, nasıl uygulanıyor?

Hypoxi yöntemi ameliyatsız biçimlendirme diye de tanımlanıyor. Bir fitness ve vakum tedavisi. Hypoxi terapisine girecek kişiye özel bir giysi giydiriliyor. Karın, basen, kalça, baldırlar gibi aşağı beden bölgeleri hedef alınıyor ve bu bölgelere bazen alçak , bazen yüksek basınç uygulanıyor. Sabah ve akşam olmak üzere günde 4 saat sürüyor. Yöntemi uygulayanların iddiası; yağın geleneksel diyet ve egzersiz yönteminden çok daha iyi yakıldığı ve toksin ve parçalanan yağ asitlerinin sorunlu alanlardan kanı temizleyen organlara doğru harekete geçtiği ve dışarı atıldığı...
Açıklanan, kişinin bu yöntemle 4 günde 1 beden incelebildiği... Hypoxi egzersizleri beslenme programıyla beraber uygulandığında sadece bel bölgesinde 5.2 cm’e kadar incelme sağlıyormuş. Ayrıca cilt ve bağ dokusunun sıkılaştığı, selülit görüntüsünün azaldığı da ifade ediliyor. Hypoxinin özel bir beslenme biçimi de var; detoksa göre çok rahat. Zorlanmadan herkes yapabilir.

DİĞER YENİ YAZILAR