Ayırma yöntemiyle hafifleyebilirsiniz!

Ayırma yöntemini kilo verme amaçlı kullananlar da var.

Haberin Devamı

Ama ben daha çok sindirim sorunları yaşayan danışanlarıma öneriyorum. Bazı kişilerde hazımsızlığı önlediği kanıtlanmış bir yöntemdir. Bu yöntemde protein ve nişastalı yiyecekleri birbirinden ayrı yiyorsunuz. Aşağıdaki liste ayırma yönteminin temel prensiplerini veriyor. Protein veya nişasta listesinden seçeceğiniz yiyecekle, nötr listesinden bir yiyeceği birlikte yiyebilirsiniz.

Örnek: Protein+Nötr
Et ve ıspanak (yeşil sebze)
Haşlanmış soya fasulyesi ve semiz
otu salatası
Süt ve tereyağıyla yapılmış brokoli çorbası
Şimdi nişasta grubuyla nötr grubu birleştirelim...
Nişasta+Nötr
Makarna ve salata
Bal ve tereyağı
Ekmek ve zeytinyağı
Ama nişasta ve protein karıştırılmıyor...
Et ve pilav
Sütlü patates püresi
Karidesli makarna


Soyadan döner

Döneri sevmeyene rastlamadım şimdiye kadar! Ama yağlı bir yiyecek, üstelik kırmızı et. Dünya Kanser Araştırma Vakfı için çalışan araştırmacılar 2010 Eylül’de katıldığım Londra’daki konferansta ‘Haftada 300 gram veya yarım kilodan fazla kırmızı et yemeyin’ diye önermişlerdi. Çünkü kırmızı etin bazı kanser türleriyle -özellikle kalın bağırsak- yakın ilişkisi kanıtlandı. Dubai’deki gıda fuarında soyadan yapılmış döner tattım. Ve bayıldım! Bence bize çok uyar. Tadı aynen et döner gibi. Soya fasulyesinden etinkine eşdeğer amino asit alabiliyoruz. Protein açısından aynen et gibi güçlü bir yiyecek. En önemli artısı kolesterol içermemesi.

Döner yiyeyim ama kilo almayayım!

Ben et-döner istiyorum diyenler, kilo almak istemiyorsanız önerim şu:
-Öğlen yemeği olarak yiyin.
-1 porsiyon yeyin.
-Üzerine tereyağı döktürmeyin.
-Altına pide koydurmayın.
-Yanında 1 bardak ayran için. Mümkünse light olsun. Çünkü kalsiyumlu gıdalar et yedikten sonra dışkıdan çıkan toksik metabolitleri (zehirli atıkları) azaltıyor. Fare ve insan deneylerinde kanıtlandı.

Dr. Bradley’in lIght mutfağı

Malzemeler:
-3 yumurta
-1/3 bardak toz şeker
-2 yemek kaşığı bal
-3 bardak tam un
-4 iri havuç rendesi
-1/3 bardak zeytinyağı
-1 bardak light süt
-1 paket kabatma tozu
-2 yemek kaşığı tarçın
-1 avuç ceviz (ufalanmış)
Yapılışı:
-şekeri iyice çırpın.
-Tüm malzemeyi birbirine karıştırın.
-Tereyağıyla yağladığınız kalıba veya silikon kaba döküp 150 derecede 45-50 dakika pişirin.
-Bu malzemeyi kek kalıbına veya muffin kalıplarına döküp pişirebilirsiniz.
-Ama dikkat, sağlıklı da olsa günde
1 dilim veya 1 muffinden fazla yememeye özen gösterin. Sağlıklı, light yiyecekler de kalori içerir. Fazla yendiğinde kilo vermeniz zorlaşabilir veya kilo alabilirsiniz. Annem öyle beğenmiş ki, tarifini istedi! Anneniz bir kekin tarifini istediyse bence olmuşsunuz demektir. Çok tatlı bir kek değil. Üzerine pudra şekeri dökerek daha çekici hale getirebilirsiniz. Kağıt muffin kalıplarına döküp pişirince işe taşımak kolaylaşıyor.
5 çayları için muhteşem!

Çocuklar eserlerini afiyetle

Dubai’de gıda fuarında gördüğüm bir yerli firma girişimcilik açısında göğsümü kabarttı. Çocuklara oyun için yenebilir marzipan hamur üretiyorlar. Çocuklar bu hamurlara istedikleri şekli veriyor, sonra da kendi eserlerini yiyebiliyorlar. Bademli, cevizli, hindistan cevizli, çikolatalı, antep fıstıklısı var. Yaratıcılığı geliştirmek için ne kadar hoş bir yöntem. Hamur 1 kiloluk paketler halinde satılıyormuş. "Nerede satılıyor" diye sordum; internet üzerinden satın alabiliyormuşsunuz. www.fo.com.tr

DİĞER YENİ YAZILAR