Haydi, yaza hafİf gİrelİm

Yaz kapıda, herkeste kilo verme telaşı başladı

Haberin Devamı

Geçen hafta size kolayca hafiflemek için programlar önermiştim. Bu hafta biraz aletlerden ve desteklerden konuşalım istiyorum. Çoğu kişi sadece diyet yapmakla yetinmek istemiyor, başka desteklere de ihtiyaç duyuyor. İşte benim test edip beğendiğim destekler:

Ultrashape ile bir seansta 2 ile 4 santim zayıflamak mümkün

Sistemin uygulayıcılarından ünlü Dermatolog Dr. Ahmet Günay’la konuştum ve size anlatabilmek için benim üzerimde de bir uygulama rica ettim.

* Ultrashape kime uygulanabilir?

Bu tedavi fazla kilolu kadın ve erkeklere yardımcı olmak için tasarlanmış. Bölgesel yağlardan ameliyatsız kurtulmak isteyen hastalara alternatif bir incelme olanağı sunuyor.

* Bu tedavi sırasında yağ hücrelerine ne oluyor?

Yağ hücreleri parçalanıyor ve normal vücut metabolizmasında olduğu gibi karaciğere geçiyor. Sonra enerjiye dönüşemeden bloke edilerek vücuttan atılıyor.

* Hemen sonuç alınıyor mu?

Parçalanan yağ hücreleri normal vücut metabolizmasıyla 2-4 hafta içinde vücuttan atılıyor. En iyi sonuç tedavi sonrası 2 hafta ve 1 ay sonra alınıyor.

* Biz Türk kadınlarının genel sorunu göbek ve kalça... Zayıflasak bile o bölümler -özellikle de kalça ve basen- haşmetli duruyor. Bu aletle kaç cm. fark ediyor?

Seansta bel ve basen bölgesinde 4-10 cm’lik incelme sağlayabiliyor.

* Bu makine nasıl bir sistemle çalışıyor?

Ultrasonla böbrek taşı kırma tedavisini artık hepimiz biliyoruz. Bizim yağ kırma tekniğimiz de hemen hemen aynı. Ancak, ses dalgaları, yağ hücre zarını kırmak için ayarlanmış. Yağ hücre zarına çarpan dalgalar bu zarı kırıyor ve yağ lenfatik akıma karışarak karaciğere gidiyor. Burada metabolize olarak vücuttan atılıyor.

* Liposuctiondan sonra bazen yağ alınan bölgelerde bombeler kalabiliyor. Bunda öyle bir risk var mı?

Hayır. Enerji tedavi edilecek bölgeye dağıtılıyor. Bu yüzden şekil bozukluğu riski en aza indirgenmiş durumda.

* 2 saat sürmesine rağmen ben bir acı hissetmedim. Vücuda bir zararı olabilir mi? Yan etkileri var mı?

Ultrashape enerjisi derinin içine işlemesine rağmen etraftaki dokulara zarar vermez. Çünkü yaratılan enerji termal (ısı) değil, mekaniktir. Kan damarları, sinirler, bağlayıcı dokular zarar görmeden kalır. Bu süre içinde ve sonrasında, işlemin sağlığımıza hiçbir olumsuz etkisi olmuyor. Vücut içine herhangi bir aparatın sokulmaması, tamamen dışardan uygulanması, uygulamanın bilgisayar sistemiyle programlanması, işlem sırasında herhangi bir acı duyulmaması ve işlemi yaptırdıktan sonra normal hayata dönülebilmesi... Bunlar Ulrashape’in avantajlarından...

* Liposuctionda o bölgedeki yağ hücreleri alınıyor ve bir daha oluşma riski yok. Sadece operasyon sonrası artık kilo almamanız gerek. Çünkü fazla kalori gidip genetiğinize uygun bir başka yerde yağ olarak depolanıyor. Ya ultrashape... Yağ hücreleri tamamen yok oluyor mu?

Evet. Bu teknoloji ile ameliyatsız ve acısız zayıflamak mümkün! İki seans arasına (eğer ihtiyaç varsa) 10-15 gün koyuyoruz, bu 15 günün sonunda 2’nci seans için randevu veriyoruz. Sonuçta, bizim hedeflediğimiz 7-10 cm incelme için 3 seans yeterli oluyor. Tabii ki sağlıklı beslenmek ve hareket etmek şartıyla... Ultrashape tekniği, kilo verdiren bir teknik degil, yalnızca yağı eriterek bölgesel incelme saglayan bir teknik.

Herkes onu konuşuyor: Acai Berry

Geçen yıl Amerika’da her yerde o vardı! Meyvesi, meyvesuyu, kapsülleri... Şimdilerde bizde de super starlığa oynuyor!

* Acai berry nedir?

Amazon Yağmur Ormanları’nda yetişen bir çeşit palmiye ağacının meyvesi. Mor renkli, üzüme benzer bir meyve. Üzüm kadar sulu değil.

* Niye şimdiye kadar ortalarda yoktu?

Amazon bölgesinde yaşayan halk yüzyıllardır sağlıklarını korumak için acai berry tüketiyor. Örneğin; Brezilya’da çok popüler, ama dünyada tanınmıyordu. Son yıllarda doğal yollarla sağlıklı ve geç kalmaya ilgi çok arttı. Bilim ve insanlar yeni arayışlar içerisinde. Acai berry yeni değil, ama biz yeni tanıyoruz.

* Acai Berry meyvesinin besin değeri nedir?

Dünyadaki en besleyici ve güçlü meyve. Sağlığımız için çok yararlı, Omega 3-6-9 gibi yağ asitlerini içeriyor. B grubu vitaminlerden ve minerallerden zengin. Lif içeriği çok yüksek.

* Diğer antioksidan gücü yüksek meyvelerden farkı ne?

Meyvelerin super starı! Mucize meyve olarak adlandırılıyor. Koyu mor meyvelerin antioksidan gücü yüksek. İşte acai berry de gücünü mor pigmentinden alıyor. Antioksidan içeriği üzümden 10 kat, mavi böğürtlenden 2 kat fazla.

* Acai Berry’nin sağlığa yararları neler?

Antioksidan gücü çok yüksek; kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu. Enerjiyi artırıyor. Kilo vermeye yardımcı. Metabolizmayı hızlandırıyor. Vücutta depo yağı azaltıyor. Doğal olarak iştahı kontrol ediyor. Lif oranı yüksek; kabızlığı gidermede etkili. Kolesterol düşürücü etkisi var. Libidoyu artırdığı düşünülüyor. Acai berry’nin kanser hücrelerinin büyümesini durdurmaya yardımcı olduğu da düşünülüyor; bu konudaki araştırmalar sürüyor. 2006’da Florida Üniversitesi’de yapılan bir çalışmada lösemi hücrelerini tahrip ettiği gözlenmiş. Şimdi aynı araştırma insanlar üzerinde yapılıyor.

* Acai Berry kapsülü neler içeriyor?

Yeşil Çay: Metabolizmayı hızlandırdığı bilimsel araştırmalarla kesinleşti. Düzenli olarak tüketildiğinde karın içi yağlanmanın da azaldığı belirlendi.

Guarana: Kahve çekirdekleri büyüklüğünde parlak kırmızı meyveleri olan sarmaşık, bodur bir ağaç. Yine Amazon Ormanları’nda yetişiyor. Yağ hücrelerinin azalmasına yardımcı oluyor. Doğal afrodizyak.

Krom pikolinat: Krom mineralinin vücutta daha iyi emilebilen şekli. Kan şekerini dengeliyor. İştahın kontrol edilmesini sağlıyor. Böylece kilo vermeye yardımcı oluyor.

* Kimler doktora danışmadan kullanmamalı?

Hamileler, emzirenler ve düzenli ilaç kullananlar.

DİĞER YENİ YAZILAR