Ankara polisi diyete ve spora başlamış...

Ankara Emniyet Müdürü’nün yeni uygulaması çok hoşuma gitti. Yaklaşık 2 ay önce göreve başlayan Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hemen bir genelge yayınlamış...

Haberin Devamı

Genelgede boy-kilo arasındaki oranı yüzde 15’ten fazla ya da az olan polislerin belirlenmesi istenmiş. Fazla kilolu ve göbekli personelin durumu da sicil raporlarına işlenecekmiş. Birim amirleri ise ekim ayında raporlarını Emniyet Müdürü’ne sunacakmış. Standardı tutmayanlar çoktan diyet ve spora başlamış. Ankara Emniyet Müdürü’nün amacı çevik, dinamik ve sağlıklı görev anlayışını geliştirmeye çalışmakmış. Sn. Orhan Özdemir’e kocaman bir bravo! Bence Sn. Başbakan da meclis için böyle bir genelge çıkartmalı. Çünkü bir vatandaş olarak bizi yönetenlerin çevik, dinamik ve sağlıklı olmasını isterim. Bunun için yardıma da hazırım.



1 Dilim ekmek = ?



Ramazanla birlikte ekmek ve pide gibi unlu gıdaların tüketimi artar. Bu dönem de en çok sorulanlardan biri “1 dilim ekmek yerine diğer yiyeceklerden ne kadar yiyebilirim?”
1.5 yemek kaşığı yulaf ezmesi n 2 yemek kaşığı cornflakes (mısır gevreği) n 1,5 yemek kaşığı pirinç (pişmiş) n 2 yemek kaşığı bulgur n 2 yemek kaşığı makarna n 2 yemek kaşığı erişte n 2 yemek kaşığı irmik n 2 yemek kaşığı kuskus n 1 küçük boy patates n 2 yemek kaşığı mısır n 1 su bardağı patlamış mısır
3 adet kestane



Antep fıstığı kalp hastalığı riskini azaltıyor


Araştırma Antep’te yapılmamış! Pennsylvania Üniversitesi’ndeki araştırmacılar bir günde aldığı kalorinin yüzde 20’sini Antep fıstığından alan erişkinlerin kötü kolesterollerini yüzde 12 gibi düşürüdüklerini kaydetti. Bu oran 1800 kalorilik bir diyette 1/2 kase fıstık yemeye eşit. Üstelik Antep fıstığının kalorisi diğer çerezlere göre çok daha düşük. İşte, buyrun karşılaştırın:




Parmesanlı çubuklar


Malzemeler:
n 1 yufka n 1 yumurtanın akı n 1 avuç toz parmesan n 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Yufkayı hiç bölmeden yarısına yumurta akı ve zeytinyağı sürün. Üzerine toz parmesanı serpin. Yufkanın diğer yarısını, üzerine kapayın. Arası malzemeyle doldurulmuş yufkayı bıçakla 2-3 cm kalınlığında kesin. Pişirme kağıdı üzerinde önceden ısıttığınız fırına sürün. 200 derecede 12-15 dakika arası pişirin.




Semizotu

Anavatanı Ortadoğu ve Hindistan. Yabani olarak da yetişiyor. Omega 3’ten çok zengin; kalp-damar sistemi için çok yararlı. Kabızlığa birebir; zeytinyağıyla birlikte bolca yediğinizde tuvalate çıkmayı kolaylaştırıyor. C, A vitaminleri bulunuyor; antioksidan özellikleri var. İçinde bulunan magnezyum; bağırsak hereketlerini kolaylaştırır. Kasların kasılma ve gevşemesine yardımcı olur. Kemik sağlığı için gerekli bir mineraldir. 100 gramında 16 kalori var.


DİĞER YENİ YAZILAR