Seks egzersizle yaşamı uzatmak

İngiltere’nin bizdeki SSK’sına denk NHS’nin internet sitesinde seksergisizin faydaları anlatılıyor

Haberin Devamı

Seksin kalp-damar hastalığı riskini azaltabileceği, kansere iyi gelebileceği, yaşam süresini uzatabileceği belirtiliyor.
NHS sitesindeki habere göre; orgazm sırasında salgılanan endorfin denen keyif hormonları bağışıklık mekanizması hücrelerini uyarıyor. Bağışıklığımız arttığında hastalıklara yakalanma riskimiz de düşüyor. Bu sistemin tetiklenmesi kanser üzerinde bile etkili. Ayrıca orgazm kırışıklıkların derinleşmesini de engelleyebilir. Endorfin artışı cildinizi yumuşatır, saçınızı parlatır, ağrılarınız azalır. Östrojen ve testesteron üretimi kemik ve kaslarınızı da güçlendirir. Hem içte, hem dışta müthiş hissedersiniz!
Seksüel sağlık uzmanları NHS’nin seks-sağlık ilişkili yazısını olumlu karşılıyor. “Seksin zihin sağlığına kanıtlanmış olumlu etkileri olsa da, kansere bile etki edebileceğini söylemek fazla ileriye gitmek olur” diyorlar.
Hepiniz farketmişsinizdir, insan üzülünce en basitinden dudağı uçukluyor, nezle-grip oluyor. Ben bir doktor olarak insanı mutlu kılan her şeyin ömrünü de uzatacağına, hastalıkları erteleyebileceğine, varsa gelişmesini engelleyebileceğine yürekten inanıyorum. (Sigara-alkol hariç!)


Alüminyum içermeyen deodorant

Alüminyum içeren deodorantların kadınlarda meme kanserinde rolü olabileceğine dair kuşkular olduğunu daha önceki yazılarımda yazmıştım. Bu konuda hâlâ mailler geliyor. Kullandığım deodorantları soruyorsunuz. Benim kullandığım 2 marka var:
Aloe - Ever Shield (Forever Living Products ) Maille sipariş verebiliyorsunuz.
Bionsen (İngiltere’den alıyorum).


Domates ekmeye gidiyorum

5 yıl önce Kapadokya bölgesinde dolaşırken yörenin yerlisi rehberimiz çok güzel, doğru bulduğum bir şey söyledi: “Buralarda kanserden ölen çok arttı. Ama şaşırmamak lazım! Eskiden domatesi sadece yazın yerdik. Şimdi her mevsim yiyoruz. Her mevsim her sebze meyveyi yersen olacağı budur.”
Haftasonu ilk görüşte aşık olduğum, yıllardır aşkımın katlanarak büyüdüğü Bozcaada’ydım. Bahçıvanımıza sebze bahçesi için yer belirlemeye gittim. Amacım bol bol Çanakkale domatesi ektirmek. Geçen yaz kabızlık sorunu çeken tüm hastalarıma avuç avuç yedirmiştim. Büyük domateslere göre üzerinde daha fazla deri var; bu yüzden bağırsağı çok hareketlendiriyor. Kalorisi meyveden daha düşük; kilo vermeye de yardımcı oluyor. Hiç ilaçsız yetiştiriyoruz. Şekli bozuk oluyor ama tatları muhteşem. Bahçeniz varsa ekin, kendi domatesinizi yiyin!


Yiyecekleri birleştirerek gaz probleminden kurtulabilirsiniz

Gaz ve şişkinlik özellikle kadınların en büyük sorunlarında biri. Çoğu kadın ancak karnı düz olduğunda kendini mutlu ve kilo vermiş hissediyor. Yiyecekleri doğru birleştirdiğiniz zaman gaz-şişkinlik sorunundan da kurtulabiliyorsunuz.
Önce grupları tanıyalım...
Grup 1 Proteinler: Et, tavuk, balık peynir, yumurta, süt, kuruyemiş. Bunlar yavaş sindirilir.
Grup 2 Karbonhidratlar: Tüm tahıllar ve bunlardan yapılan yiyecekler. Ekmek, makarna, müsliler, un, bisküviler, nişastalı sebzeler; patates, mısır.
Grup 3 Salatalar: Nişastalı olmayan sebzeler, kökler, tohumlar, bitkiler, baharat, kuruyemiş ve tohum yağları.
Grup 4 Meyveler: En hızlı sindirilen grup budur.
Nasıl birleştireceğiz?
Grup 1 ve 2’yi beraber yemeyin.
Grup 3, 1 ve 2 ile birlikte yenebilir.
Grup 4 diğerlerinden 30 dakika sonra kendi başına yenmeli. Ben genelde meyveyi sabahları yemeyi tercih ediyorum. Meyveyi yemekle birlikte veya hemen sonrasında yerseniz fermente olacaktır; yani mayalanacaktır. Rahatsızlık verir.
Karbonhidrat yedikten en az 2 saat sonra protein yiyin.


Guacamole ve yalancı ekşi krema
Malzemeler:
n 22 olgun avokado
n 1 avuç kıyılmış maydanoz
n 1 tatlı kaşığı limon suyu
n 1 kutu probiyotik yoğurt
Hazırlanışı:
Avokadoları soyup çekirdeklerini çıkartın.
Etli kısımlarını maydanozla birlikte robottan geçirin.
Karışımı bir kaba koyup buzdolabında dinlendirin.
Ekşi kremayı hazırlamak için probiyotik yoğurtla limon suyunu karıştırın. Bunu da buzdolabında bekletin.
Guacamole ve ekşi kremayı birlikte, yanında dilimlenmiş sebzelerle servis edin. Kereviz sapları, havuç ve salatalık çok iyi gidiyor.


Pazı
n Ispanakgillerden, anavatanı Akdeniz.
n Yunan filozof Aristo M.Ö. 4. yy’da pazıdan bahsetmiş.
n Önce Yunanlılar, sonra Romalılar ilaç olarak kullanmış.
n Koyu yeşil tüm sebzelerde olduğu gibi antioksidan gücü çok yüksek.
n Sindirimi çok kolay.
n Bol lif içeriyor; kabızlığı çözmeye yardımcı.
n Sindirim sistemi kanserlerini önlemeye yardımcı.
n A vitamininin bitkisel şekli olan Beta-karoten bol; kataraktı önlemeye yardımcı.
n Yüksek magnezyum mineraliyle sinir sistemi ve kas sistemini düzenliyor.
n C vitamininden zengin; hasatalıklardan ve yaşlanmadan korur.
n Saça iyi geliyor.
n Kilo verme programlarının baş tacı.
n 100 gramında 20 kalori var.


DİĞER YENİ YAZILAR