Boy George nasıl 40 kilo verdi?

120 kiloya çıkan 80’lerin pop starlarından Boy George hayatını düzene sokup nasıl 40 kilo verdi?

İşte formülü...

Eğer Z jenerasyonundansanız ‘Kim ki Boy George?’ diye soracaksınız. Ancak benim gibi X jenerasyonundansanız (1960 ortalarından 1980 başlarına kadar doğanlar) Boy George denince hemen gülümseyerek ‘Karma Chameleon’u söylemeye başlarsınız. Bir dönem herkesin dilinde olan bu şarkıyı söyleyen Boy George’tu. Dönemin en ünlü pop starlarından biriydi. Harika sesi, müziği, güzelliği, değişik giysileri ve makyajıyla dünyaca tanınıyordu.
120 kiloya çıkmıştı
Boy George geçen yıl gördüğümde şaşırdım; bayağı iri yarıydı. Bir zamanların zarif figüründen eser yoktu. Hala çok dikkat çekici ve güzel bir insan olduğunu düşündüm, ancak sağlıksız bir kilodaydı. Bunda mutlaka yaşının ilerlemesinin (55 yaşında) ve son dönem çalışmamasının rolü olmalıydı. Açıklamasına göre o zaman 120 kiloymuş.
Çalışmak iyi geliyor
Boy George bir süredir Avustralya’da bir yarışma programının jüri üyeliğini yapıyor. Ayrıca grubuyla yıllar sonra tekrar biraraya geldi ve dünya turnesine çıktılar. Çalışmak ona iyi gelmiş. Fitseniz hayatın içindesiniz! Hayatın dışında kalan insan fazla yemeye de başlıyor. Fit olmaya karar vermiş ve Prens Charles, Victoria Beckham gibi ünlülerin diyetisyeni Amelia Freer’a başvurmuş.
Düzenli besleniyor
Düzenli öğünlerle yemek yiyor. Her yemeğinin arasında en az beş saat var. Arada kahve-çay içmiyor. Sadece su ve soda içiyor. ’Genelde günde iki öğün yiyorum. Geç bir kahvaltı yapıyorum, sonra da 5-7 saatlik bir aram var. Bir kez alıştığınız zaman vücudunuz ihtiyacı olan yiyeceği alınca artık korkunç açlık krizlerine kapılmıyorsunuz’ diyor.
Atıştırmak için badem yiyor
Çekimler sırasında atıştırmak için badem yiyormuş. Badem glisemik indeksi düşük bir yiyecek; kan şekerini hızlı yükseltmiyor. Kan şekerini hızlı yükselten genelde şekeri de bol olan yiyecekler.
Şekerli yiyecek asla yemiyor
“Her şeyi kendim pişiriyorum. Dışarıda yemek yemek biraz zorlaştı. Ancak bir yemek ısmarlarken içinde şeker olup olmadığını sorun. Ne kadar çok şeker konulduğunu duyunca şaşıracaksınız” açıklamasını yapıyor.
Motivasyonu üst seviyede
Boy George 40 kiloyu verince çok daha çekici hale gelmiş. 50’li yaşlardaysanız bu yaşlarda kilo vermenin ne kadar zor olduğunu da çok iyi biliyorsunuzdur. Motivasyon gerekiyor; ona bu motivasyonu tekrar yoğun çalışmaya dönmesi sağlamış, belli.
Günde bir avuç badem yiyin
- Şeftali ve kayısının akrabası.
- Bir Akdeniz bitkisi.
- Bol B vitamini içeriyor; enerjiyi artırıyor.
- Bol E vitamini içeriyor; kalp dostu ve cildi güzelleştiriyor.
- Yüksek fosfor minerali içeriğiyle beynin dostu. Hücre onarımına yardımcı.
- 100 gramında 612 kalori var.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR