Yenilenme zamanı

Yılbaşı sofrasından kilo alarak kalkmamak için, bugün ara öğün yapın, salatadan vazgeçmeyin, kuruyemişten ise uzak durun.

Yeni yılınız kutlu olsun! Çoğumuz yeni diyetimize hemen yılbaşı sonrası başlamaya kararlıyız eminim. Kesinlikle yılbaşı akşamının keyfini çıkarmanızdan yanayım. Ancak birkaç ufak ipucuyla yılbaşı sonrası işinizi kolaylaştırabilirim. Eğer akıllı yersek sonrasında akıllı bir şeklide de kilo verebiliriz.

Aslında yılbaşı gecesi öncesi iş yerlerinde çeşitli kutlamalar, dostlarımızla partiler derken çoğumuz farkına varmadan 1-1,5 kilo alıveriyoruz. Bir de yılbaşı gecesi kalorileri yağınca takım tamam! Oluyor 2 kilo fazla! Yılbaşı üzeri ve gecesi alınan kilolar bazen kalıcı olup moral bozabiliyor. Bu yüzden önlem almakta yarar var.

Yenilenme zamanı

Yılbaşı akşamını kilo almadan nasıl geçirebilirim?

Ara öğün hız kesiyor

Saat 17-18.00 gibi mutlaka bir ara öğün yapın. Yılbaşı gecesi aşam yemeği genelde çok geç yeniyor.

Eğer bu ara öğün yapılmazsa, çok uzun süre aç kalıyorsunuz. Kan şekeri düşüyor, sinirli olabiliyorsunuz, geceniz etkilenebiliyor. Aç gitmeyin, mutlaka ara öğün yapın, kan şekerinizi dengeleyin. Önerim; kepekli bir tost , simit peynir gibi size tok tutacak bir ara öğün seçeneği.

Haberin Devamı

Ordövr tabaklarına dikkat

Minik minik yiyecekler ama kalori deposu! Hepsini bitirmek zorunda değilsiniz. Nasıl olsa arkadan ana yemek gelecek.

Kendinize öğütte bulunun

"Yemeye değil, eğlenmeye, insanlarla kaynaşmaya, sohbete gidiyorum." Bu cümleyi kendi kendinize tekrarlayın. Yılbaşı yemeğine oturuncaya kadar!

Yılbaşı akşamı çikolatasız olur mu?

Olmaz! Bitteri tercih edin. Çikolata harika bir yiyecek ama yüksek kalorili! Evde tatlı yaparken daha sağlıklı olanla, bitter çikolatayla yapabilirsiniz.

Kekteki kremayı sıyırın.

Yılbaşı akşamı dışarıda yiyecekseniz büyük olasılıkla yılbaşı keki gelecektir. Hazır keklerin üst kısmı aşırı yağlı, kremalı olabiliyor. İç kısmındaki muhallebili bölümü yiyin. Üst kısmı sıyırıp ayırın. Sağlığınızdan daha mı değerli?

Kuruyemişler çabuk kalori aldırır

Kuruyemiş sevmeyenimiz var mı? Çoğumuz kuruyemişe bayılıyoruz.. Ancak 2 dolu avuç karışık kuruyemişten çok rahat 500 kalori alabiliyoruz. Küçük bir avuçla yetinmeye çalışın.

Haberin Devamı

Bol salata, çiğ sebze yiyin

Artık sofralara çiğ sebze dilimleri koymak da çok moda. Evdeki sofranıza da çiğ karnabahar, pancar, kereviz , havuç, salatalık , turp dilimnleri koyabilirsiniz. Bu kalorisi düşük yiyecekler ince kalmamızı sağlıyor.

Yenilenme zamanı

DİĞER YENİ YAZILAR