Gazete Vatan Logo

Dört yıldızlı otelde Nataşa skandalı

Rus sevgilisi ile Taksim'de bir otelde yer ayırtan Mehmet Alan'ın rezervasyonu kabul edilmedi

Sabah Gazetesinin haberine göre finans uzmanı Mehmet Alan Antalya'da bir kongrede tanıştığı Natalia Patrekeeva ile kalmak için İstanbul Taksim'deki 4 yıldızlı bir otelde yer ayırttı. Ancak otel görevlileri, acenteyi arayarak Patrekeeva'nın Rus olmasını gerekçe gösterip rezervasyonu kabul etmediklerini bildirdi. Olaya sert tepki yüzünden ve ayırttığı odada yataklarının ayrı olduğunu anlatan Alan, "Evlenme planı yaptığım kişiye Laleli'ye fuhuşa gelen 'Nataşa' muamelesi yaptılar. Bu ülke turizmine ve kişilik haklarıma karşı utanç verici tavırdır. Turizm Bakanlığı'na şikâyet edeceğim." dedi. Golden Age Oteli'nin Genel Müdürü Doğan Ezik ise bir iletişimsizlik yaşandığını ve ön büro müdürünün otele gelen bir müşterinin 'Rus bir kişiyle kalınamayacağı' prensibini uyguladığını söyledi. Bir hata yapıldığını kabul eden Ezik şöyle dedi: "Bu bölgedeki hiçbir otel hayat kadınları ile gelenleri kabul etmez. Otelin prensiplerindendir. Mehmet Alan'dan evlilik cüzdanı istendiği ve olmaması nedeni ile rezervasyonun kabul edilmediği tespit edildi. Bundan dolayı kendisinden özür diliyoruz."

'Otelin yıldızları geri alınabilir'


Polis bile 'almayın' diyor

TUROB Başkanı Timur Bayındır: "Ruslar Türkiye'ye en fazla gelenler arasında ikinci sırada. Ancak otelcileri de zorlayan bazı nedenler var. Polis 'Ruslarla Türkleri aynı anda almayın' diyor. Ama bu insanları kırdıkça, ülkelerine dönüp başlarına gelenleri anlatıyorlar ve turist sayısı düşüyor."

Hiç kimseye yapılamaz

Avukat Ayşegül Kaya: "Hiç kimseye böyle bir muamele yapılamaz. Turizm Bakanlığı'na şikâyet etse, otelin tüm yıldızları alınabilir. Bu yıldızları aldığına göre onun yükümlüğü altına giriyor."

Evlilik cüzdanı soramaz

Taksim Madison Otel Genel Müdürü Ali İmdat Uçar: "15 yıl önce Taksim'de yabancı uyruklu ve evli olmayan insanlar alınmıyordu. Fakat şimdi Turizm Bakanlığı kontrolündeki yıldızlı otellerde evlilik cüzdanı sorulması ve böyle sebeplerle rezervasyon yapılmaması suçtur"


Tazminat kazanabilirler


Hukuk profesörü Gökhan Antalya: "Nataşa denmesi kişilik haklarına aykırılık sebebiyle manevi tazminat nedenidir. Maddi tazminat ise o otele yerleşmediği için ortaya çıkan zarardır."

Haberin Devamı