Gazete Vatan Logo

Dönüşün zorlu yolu

10 günlük uzun tatilin bugün son günü. Milyonlarca insan tatil için gittikleri yerlerden dönüşe başladı. Herkes aynı anda yola çıkınca kuyruklar uzadı, trafik sıkıştı.

Dönüşün zorlu yolu

Anadolu Otoyolu’nun İstanbul istikameti Bolu kesiminde, Karabük-Gerede bağlantı yolundan itibaren araç yoğunluğu yaşanmaya başlandı. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman akıcı uzun araç kuyrukları oluşuyor. İstanbul-Ankara yönünde ise ulaşım normal olarak seyrediyor. Trafik ekipleri ulaşımın aksamaması için güzergahta aralıksız olarak yol kontrollerini sürdürüyor. Otoyolun Bolu Dağı Tüneli ile Kaynaşlı Gişeleri arasında da akıcı bir yoğunluk görülmeye başlandı. Gece saatlerinden itibaren görülen araç trafiği nedeniyle karayolları ve trafik ekipleri, güzergahta ring halinde bulunarak sürücüleri aşırı hız ve yakın takip konusunda uyarıyor. Sarıçökek, Bıçkıyanı viyadükleri üzerinde görülen akıcı yoğunluğun bugün artarak devam etmesi bekleniyor.

Tatillerini erken tamamlayıp dönüşe geçen çok sayıda kişi Çanakkale iskelelerinde yoğunluğa neden oluyor. Bayramın 3. gününde de dönüşlerini sürdüren binlerce aracın oluşturduğu kuyruk, Çanakkale kent merkezinde 2,5 kilometreye ulaştı. Polis ekipleri, trafikte aksama yaşanmaması için araçların Demircioğlu Caddesi’nde sıra oluşturmalarını sağladı. Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ’nin yetkilileri, boğaz hattındaki seferlerin saatsiz olarak yapıldığını ‘doldur boşalt’ sistemiyle gerçekleştirilen seferler sayesinde vatandaşların mağduriyetinin en aza indirildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Kapıkule’de kuyruk

Yıllık izinlerini ve Kurban Bayramı tatilini Türkiye’de baba ocağında geçiren, Türk vatandaşlarının yaşadıkları ülkeye dönüşü nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluştu. Bayramın ilk iki gününü memleketlerinde geçiren ve izin sürelerinin sona ermesiyle dönüş yolculuğuna başlayan Türk vatandaşlarının oluşturduğu trafik, bayramın üçüncü gününde arttı. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak için bekleyen araçlar yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Bu arada sınır kapısı dışındaki kuyruğun yanı sıra gümrük sahasının içerisinde de yoğunluk gözlendi.
Bu arada Kapıkule’deki çıkış yoğunluğuna bugün yurt dışında tatillerini geçirenlerin dönüşleri de eklenecek.

Haberin Devamı