Gazete Vatan Logo

Döndüler,evlerini böyle buldular!

Yüksekova’da sokağa çıkma yasağının dünden itibaren 06.00-20.00 saatleri arasında kaldırılmasının ardından halk akın akın dönmeye başladı. Ancak evlerini enkaz halinde görenler sükutu hayale uğradı

Döndüler,evlerini böyle buldular!

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçedeki PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ’Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu’, 20 Nisan’da tamamlandı. Operasyonların tamamlanmasının ardından güvenlik güçleri cadde ve sokaklarda arama tarama çalışmaları yapmaya başladı. Bu çalışmaların da tamamlanmasının ardından Hakkari Valiliği dün yazılı açıklama yaparak asayiş ve huzur ortamının sağlandığını belirterek, dün sabahtan itibaren 06.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını bildirdi.

Kuyruklar oluştu

Hakkari Valiliği’nin yaptığı duyuru, çevre il ve ilçeleri ile merkeze yakın köylere yerleşen Yüksekovalılara büyük heyecan yaşattı. Dün duyurunun yapılmasından hemen sonra yüzlerce kişi ilçeye gitmek üzere yola çıkarken, dün yasağın sona ermesi ile birlikte yoğunluk daha da arttı. Yüzlerce araç, 78 gün aradan sonra sabah saatlerinden itibaren ilçeye gelmek üzere yola çıkarken, ilçeye 40 kilometre mesafede bulunan Yeni Köprü Jandarma Kontrol noktası ile ilçe girişinde bulunan polis kontrol noktasında yoğunluğun arttığı görüldü. Ancak ilçeye ilk girenler karşılaştıkları manzara karşısında büyük şaşkınlık ve üzüntü yaşadı.

Haberin Devamı

Silopi’de bombalı tuzak: 4 sivil öldü

ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde teröristler, zırhlı polis aracı geçerken rögar kapağına yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı patlattı. Hain saldırıda 4 sivil öldü, 5’i polis, 19 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Silopi ilçe merkezinde akşam saatlerinde devriye gezen zırhlı polis aracı, 10. Cadde’de ilerlerken, teröristler rögar kapağının altına tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Saldırıda 4 vatandaş olay yerinde hayatını kaybetti, zırhlı araçtaki 5 polisin de aralarında olduğu 19 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi. Patlama bölgesine sevk edilen çok sayıda polis, teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

Haberin Devamı

32 suç kaydı var turuncu listede

1977 Bingöl/Karlıova doğumlu olan Zamani Çamak’ın, 1997 yılında kendi isteğiyle PKK/KCK terör örgütüne katıldığı, hakkında 32 suç kaydının bulunduğu bildirildi. Ocak 2016 tarihinden itibaren Nusaybin’de bölücü terör örgütünün sorumlusu olduğu ifade edildi. Çamak’ın aranan teröristler listesinde 600 bin TL ödül konan “turuncu” kategoride yer aldığı öğrenildi.

Yüksekova yeni baştan inşa edilecek

Operasyonların tamamlandığı Yüksekova’da imar çalışmaları vatandaşlarla yapılacak istişareler doğrultusunda gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca görevlendirilen 100 kişilik ekip, teröristlerin verdiği zararı belirlemek için ilçe genelinde çalışma yürütüyor.

Kaçarken öldürüldü

Bölücü terör örgütünün sözde Nusaybin sorumlusu Hebatkar-Karker kod adlı Zamani Çamak isimli terörist ölü ele geçirildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çamak isimli terörist 30 Mayıs 2016 tarihinde 5 adet Kaleşnikof tüfeği, 1 adet tabanca, 1 adet dürbün, 2 adet RPG-7 roketatar ile birlikte etkisiz hale getirildi. Aynı operasyonda, Nusaybin sözde ikinci sorumlusu Kava kod adlı Veysi Akgün adlı terörist de 23 Mayıs 2016 tarihinde etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Bölgede güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bölücü terör örgütünün dağ kadrosunun terörist Zamani Çamak’ı kaçırmak üzere Nusaybin’de oldukları öğrenildi.

Haberin Devamı