Gazete Vatan Logo

Domuz gribine iki kurban daha

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Hastanesi’nde domuz gribi şüphesiyle tedavi gören 2 kişinin öldüğü öğrenildi. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi’nde de 3 kişi domuz gribi nedeniyle tedavide.

Domuz gribine iki kurban daha

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde domuz gribi şüphesiyle tedavi gören 2 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran ve H1N1 virüsü (domuz gribi) taşıdığı şüphesiyle tedavi altına alınan Remziye T. (46) ve Mustafa C.A. (87) önceki akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Domuz gribi şüphesiyle aynı hastanede bulunan Volkan B.’nin (44) tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Maskeler dağıtıldı

Öte yandan domuz gribi şüphesiyle 3 kişi de Bakırköy’de tedavi altına alındı. Hastaların bulunduğu bölüm karantina altına alındı. Acil Servis ise hasta kabulüne devam etti. Hasta, hasta yakını ve personele maske dağıtıldı. Domuz gribi şüphesi taşıyan hastaların bulunduğu bölüme başka hasta kabul edilmedi. Acil Servis ise hizmetine devam ediyor. Vakalar sebebiyle hastane personeli ile hasta ve hasta yakınlarına maske dağıtıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribi teşhisiyle şu ana kadar 2 kişinin öldüğünü, domuz gribi ‘H1N1’ virüsünün etken olduğu ilave hastalıklardan dolayı vefat edenlerin içinde de ‘H1N1’ virüsü teşhisi konulan 12 vaka daha olduğunu belirtmişti.

Haberin Devamı

Osmaniye’de tüm okullara grip tatili

Osmaniye’de grip salgını nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, grip salgını nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı doğrultusunda, kent genelinde ilçeler de dahil olmak üzere ilkokullar, ortaokullar, liseler ve etüt merkezlerinde eğitime 11 Ocak Pazartesi günü (bugün) ara verildiğini belirtti.