Gazete Vatan Logo

Dolarda yeni hedef: 3.40

Türk Lirası (TL), dolar karşısında bu yılın şubat ayında başlayan yükselişini sürdürüyor.

Dolarda yeni  hedef: 3.40

Türk Lirası (TL), dolar karşısında bu yılın şubat ayında başlayan yükselişini sürdürüyor. Geçen yılın Eylül ayında yükselişe geçen dolar/TL, bu yılın başında 3.9422 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine gördü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) müdahaleleri ve ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik siyasi belirsizliklerin küresel piyasalarda dolara olan talebi azaltmasının etkisiyle Şubat başında yükselişe geçen TL, 6.5 ayda yüzde 7.96 değer kazandı. Dolar/TL önceki gün itibarıyla 3.50’nin altını görürken, uzmanlar, TL’deki yükselişin devam edebileceğini belirtti.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, TL’nin TCMB’nin politikalarından olumlu etkilendiğini belirterek, Türkiye’nin güçlü büyümesinin de TL için olumlu olduğunu kaydetti. ABD Merkez Bankası’nın da (Fed) düşük enflasyondan dolayı bu yıl faizleri artıramayacağı öngörüsünde bulunan Matys, TL’nin dolar karşısında bu yılın sonunda daha fazla değer kazanabileceğini, 3.40 seviyesinin söz konusu olabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Merkez temkinli

DenizBank Yatırım Strateji Yönetmeni Orkun Gödek, TCMB’nin sıkı para politikası uygulamasını sürdürmesi, enflasyonda belirgin düşüş oluncaya dek mevcut durumunu koruyacağını belirtmesinin, TL’yi zor günlerde dalgalanmaya karşı koruduğunu ifade etti. Gödek, TL’de iyimserliğin arttığını ancak riskleri göz ardı etmemek gerektiğini söyledi.