Gazete Vatan Logo

Doğuş Üniversitesi ile hayata ve kariyere ön sıralarda başlayın

Doğuş Üniversitesi öğrencileri, eğitimleri sırasında elde edecekleri mesleki bilgi ve becerilerin yanı sıra kendilerini çok iyi geliştirme olanaklarına da ulaşacaklardır

Hayata ve kariyere ön sıralarda başlayabilmeniz için, sahip olmanız gereken ilk şey iyi bir özgeçmiş oluşturmaktır. İyi bir özgeçmiş için en önemli şart ise hedefi, dünya standartlarında seçkin eğitim vermek olan bir üniversitede eğitim almaktır. 9 Temmuz 1997 tarihli ve 4281 sayılı yasayla kurulan Doğuş Üniversitesi, kamu tüzel kişiliğine sahip ve 30 yılı aşkın başarılı geçmişi olan Doğuş Okullar Grubu'nun ülkemiz yükseköğretimine hizmetidir.

Doğuş Eğitim Vakfi öncülüğünde dünya standartlarında eğitim-öğretim vermek hedefiyle kurulan Doğuş Üniversitesi kâr amacı gütmüyor. Doğuş Üniversitesi diploması, iş hayatında iyi bir referans olarak kabul görüyor. Doğuş Üniversitesi, İstanbul'un en güzel semtlerinden biri olan, Acıbadem-Kadıköy'de bir kent üniversitesi olarak hizmet veriyor. Doğuş Üniversitesi öğrencileri bu seçkin kentin, seçkin üniversitesinde okumanın sağladığı çok boyutluluk içinde, elde edecekleri mesleki bilgi ve becerilerin yanı sıra kendini geliştirme ve entelektüel görgü kazanma olanaklarına da ulaşacaklar. Başlangıçta Fen-Edebiyat Fakültesi'nde 1 bölüm, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 3 bölüm, Mühendislik Fakültesi'nde 2 bölüm ve Meslek Yüksekokulu'nda 1 program olmak üzere 6 bölüm ve 1 programla eğitim-öğretime başlayan Doğuş Üniversitesi'nde bugün Fen-Edebiyat Fakültesi'nin 4 bölümünde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 5 bölümünde, Mühendislik Fakültesi'nin 5 bölümünde, Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin 5 bölümünde olmak üzere toplam 19 lisans programıyla eğitim-öğretim hizmeti veriliyor. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 5, Fen Bilimleri Enstitüsü'nde ise 3 yüksek lisans programı var.

Doğu Gözaçan / Mütevelli Heyeti Başkanı: Atatürk en büyük esin kaynağımızdır
Atatürk'ün gösterdiği yolda, bilime ve demokrasiye inanan, hedeflediği doğrultuda özgürdüşünebilen, yapıcı, araştırıcı, girişimci, çağdaşçı, barışa inanan; insanı seven ve sayan gençler yetiştirmeyi ilke edinen Doğuş Üniversitesi, her an değişen ve gelişen eğitim teknolojilerini yakından izleyen bir yükseköğretim kurumudur. Doğuş Üniversitesi'nin stratejik hedefleri arasında uluslararası düzeyde araştırma ve yayın yapan bir kurum olmak, toplumsal hizmetler ve endüstriyel ilişkiler açısından örnek olacak düzeye ulaşmak ve bilgisayar teknolojisinin eğitim alanında sağladığı tüm olanaklardan en üst düzeyde yararlanmak gibi hususlar yer almaktadır.

Ayrıca üretkenliğe, işbirliği içinde rekabete, ideal anlamda bir öğretici-öğrenci diyaloguna, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir kurum kültürü oluşturulmuştur. Misyonumuz, içinde bulunduğumuz yüzyılın kaçınılmaz gerekleri olan genel kültür ve iletişim becerilerine sahip, global anlamda dünyanın her bölümünde çalışabilecek başarılı meslek ve bilim adamları yetiştirmektir.

Biz Doğuşlular olarak; Cumhuriyeti en değerli varlığımız, Atatürk'ü ise en büyük gurur ve esin kaynağımız olarak kabul ediyor ve Cumhuriyetimizin toplumumuza kazandırdıklarını çok iyi biliyoruz. Bu duygularla üniversite yönetimine, öğretim elemanlarına ve tüm öğrencilere başarılar diliyorum.

Prof. Dr. A. Talha Dinibütün / Rektör: İki diploma alma şansını yakalayın
Yaşamın zor kararlarından biri meslek seçimidir. Yeteneklerinize, ilgi ve birikimlerinize göre seveceğiniz, mutlu olacağınız meslekleri belirleyip doğru seçimi yapmak ve hayallerinizi gerçekleştirmek için gerekli eğitimi verecek üniversiteyi tercih etmek kolay değildir. Sevgili gençler, mezuniyet sonrası, 21. yüzyılın küresel rekabet ortamında, bilginize ve kendinize güvenerek başarılı olmanız, kendinizi sürekli geliştirebilmeniz için size gerekli eğitimi verebilecek üniversitelerin eğitim sistemini, öğretim kadrosunu ve yönetimini inceleyin, irdeleyin ve tercihinizi bilinçli yapın. Bir "kent üniversitesi" olan Doğuş Üniversitesi'nde, öğrencilerin yaratıcı düşünme yeteneklerini geliştirerek özgüvenlerini artıran, yaşam boyu öğrenmeyi öğreten, bilgisayar destekli ve öğrenci merkezli bir eğitim-öğretim sistemi uygulanmaktadır. Uluslararası başarılara sahip, bilime sürekli katkıda bulunan ve öğreticilik vasıfları yüksek seçkin öğretim üyeleri her düzeydeki öğrencinin iyi yetişmesine büyük gayret göstermektedir. Başarılı ve mutlu olmanız en içten dileğimdir.

DOĞUŞ'a Jean Monnet Akademik Ödülü verildi
Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çeşitli üniversitelerle eğitim-öğretim işbirliği içinde bulunan Doğuş Üniversitesi'ne Avrupa Birliği Komisyonu tarafından, 2002-2003 akademik yılında başlayarak 1 yıl süreli olup başarıyla sonuçlanan Jean Monnet Akademik Teşvik Projesi ile her biri 4 yıl süreli 3 adet Jean Monnet Akademik Ödülü verildi ve 2003-2004 akademik yılından itibaren Jean Monnet Kürsüsü tahsis edilmiştir.

Misyonumuz
• Atatürk İlke ve İnkılâpları ışığında Türk toplumunun değerlerini tanıyan ve tanıtan, demokrasinin değerlerine sahip çıkan, bağımsız, analitik ve eleştirel düşünce yeteneği ile donanmış, entelektüel merak sahibi, girişimci, yenilikçi, yaratıcı, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, dürüst, ahlâklı, yetkin, özgüven sahibi, katılımcı, insan haklarına saygılı, tarafsız bakış açısına sahip, hoşgörülü, kendisi ve çevresiyle barışık çağdaş mezunlar ve sorumlu vatandaşlar yetiştirmek,

• Sosyal, beşeri ve fen bilimleri alanlarında, teknolojide ve yaratıcı sanat alanında yapılan çalışmalarla bilgiye ulaşmak/ üretmek; geliştirmek/yaymak suretiyle bilimsel, kültürel, sosyal, ekonomik ve toplumsal gelişime katkıda bulunmak,

• Barış, adalet, özgürlük, eşitlik ve dayanışma gibi evrensel olarak kabul edilmiş değerleri korumak ve geliştirmeye yardımcı olmak,

• Öğrencilerinin, mezunlarının, öğretim elemanlarının, tüm çalışanlarının ve toplumun beklentilerine cevap veren bir üniversite olmaktır.

Vizyonumuz
Değişim esnekliğiyle kendini yenileme gücüne sahip, araştırma, hayatı öğrenme ve insan odaklı eğitim sistemine dayalı bir dünya üniversitesi olmaktır.

Öğrenci Dekanlığı
Öğrencilerle üniversite yönetimi arasında köprü vazifesi gören bir birimdir. Misyonu, öğrencilerin üniversiteye geldikleri ilk günden itibaren mesleki eğitimleri yanısıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda çeşitli etkinliklere katılarak mezun olduklarında, gerek iş ve gerekse sosyal yaşamlarında daha başarılı olmalarını sağlayacak becerileri edinecekleri ortamı yaratmaktır. Öğrenci Konseyi, Öğrenci Kulüpleri, Kariyer Planlama Birimi, Sivil Toplum Kuruluşları ile İşbirliği ve Mezunlar Ofisi Öğrenci Dekanlığı bünyesinde çalışmalar yapmaktadır.

Başarılı öğrencilerimizi burslarla ödüllendiriyoruz
• BAŞARI BURSU
İlan edilen öğrenci kontenjanının yüzde 20'si oranında burslu öğrenci alınmaktadır. Burslu öğrenci kontenjanları ÖSYM kılavuzunda belirtilmekte olup burslu öğrenciler ÖSS Sınavı sonuçlarına göre tercihleri doğrultusunda ÖSYM'ce belirlenmektedir. Sağlanan burs sadece öğrenim ücreti ile ilgili olup, karşılıksızdır ve Hazırlık Sınıfı'nda da verilir. Öğrenci başarılı olduğu sürece devam eder. Yıl sonu genel not ortalaması 4.00 üzerinden 2.00'nin altına düştüğünde kesilen burs, genel not ortalaması 2.00'nin üstüne çıkınca yeniden devam eder.

• DESTEK BURSLARI
ÖSYM Kılavuzu'nda belirtilen bu burslardan yararlanacak öğrenciler, ÖSS sonuçlarına ve tercihlerine göre, ÖSYM'ce belirlenir. Sağlanan burs, sadece öğrenim ücretinin yüzde 50'sini kapsar ve karşılıksızdır. Hazırlık Sınıfı'nı da kapsayan burs, öğrenci başarılı olduğu sürece devam eder.

• İLK TERCİH BURSU
Doğuş Üniversitesi'nin, ücretli lisans programlarına birinci tercihinden yerleştirilen öğrencilere, yüzde 20 oranında indirim yapılıyor.

• YÜKSEK BAŞARI BURSU
Sayısal ve eşit ağırlıklı puan türüyle öğrenci alınan programlara ek puanla derece yapanlar hariç, 0.8 AOBP'li yerleşme puanı ile programın puan türüne göre:

İlk 2000 içinde yer alarak yerleştirilenlere 9 ay süreyle aylık 250 YTL öğrenim bursu desteği,

İlk 2001-5000 içinde yer alarak yerleştirilenlere aylık 200 YTL öğrenim bursu desteği,

İlk 5001-8000 içinde yer alarak yerleştirilenlere aylık 150 YTL öğrenim bursu desteği verilir.

• TEŞVİK BURSU
Her akademik yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre, ücretli olan öğrenciler 'Teşvik Bursu'alabilirler. Akademik yıl sonundaki genel not ortalamasını 4.00 üzerinden 3.00 ve üzerine çıkaran her öğrenciye; o yılı izleyen öğretim yılının başında, yüzde 10 ila yüzde 75 arasında değişen oranlarda 'Teşvik Bursu' veriliyor.

• IB BURSU
Uluslararası Bakalorya öğrencilerine diploma notuna göre aşağıda belirtilen oranlarda eğitim bursu verilir:

Diploma Bursu Eğitim Notu Oranı
40 - 45 Arası % 75
33 - 39 Arası % 40
24 - 32 Arası % 15

• İHTİYAÇ BURSU
Öğrencilerin karşılaştıkları maddi problemlere destek olabilmek için değişik oranlarda ihtiyaç bursları veriliyor.

İletişim
Doğuş Üniversitesi
Acıbadem 34722 Kadıköy-İstanbul
Tel: 0216 544 55 55
Faks: 0216 327 96 31
www.dogus.edu.tr
tanitim@dogus.edu.tr

Haberin Devamı