Gazete Vatan Logo

Doğuş Üniversitesi ile "hayata" ve "kariyere" ön sıralarda başlayın

DOĞUŞ EĞİTİM VAKFI öncülüğünde dünya standartlarında, seçkin eğitim-öğretim vermek hedefiyle kurulan Doğuş Üniversitesi diploması, iş hayatında iyi bir referans olarak kabul görüyor

Hayata ve kariyere ön sıralarda başlayabilmeniz için sahip olmanız gereken ilk şey iyi bir özgeçmiş oluşturmaktır. İyi bir özgeçmiş için en önemli şart ise hedefi, dünya standartlarında seçkin eğitim vermek olan bir üniversitede eğitim almaktır. 9 Temmuz 1997 tarihli ve 4281 sayılı yasa ile kurulmuş olan Doğuş Üniversitesi, kamu tüzel kişiliğine sahip ve otuz yılı aşkın başarılı geçmişi olan Doğuş Okullar Grubu'nun ülkemiz yükseköğretimine bir hizmetidir. Doğuş Eğitim Vakfı öncülüğünde dünya standartlarında, seçkin eğitim-öğretim vermek hedefiyle kurulan Doğuş Üniversitesi kâr amacı gütmüyor. Doğuş Üniversitesi diploması, iş hayatında iyi bir referans olarak kabul görüyor. Doğuş Üniversitesi, İstanbul'un en güzel semtlerinden biri olan, Acıbadem-Kadıköy'de hizmet veriyor.

Mesleki bilgi ve beceriler
Doğuş Üniversitesi öğrencileri, elde edecekleri mesleki bilgi ve becerilerin yanı sıra kendini geliştirme, olgunlaşma ve entelektüel görgü kazanma olanaklarına da ulaşacaklar. Başlangıçta Fen-Edebiyat Fakültesi'nde l bölüm, iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'nde 3 bölüm, Mühendislik Fakültesi'nde 2 bölüm ve Meslek Yüksek Okulu'nda l program olmak üzere 6 bölüm artı l programla eğitim-öğretime başlayan Doğuş Üniversitesi'nde bugün Fen-Edebiyat Fakültesi'nin 2 bölümünde, iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 3 bölümünde, Mühendislik Fakültesi'nin 3 bölümünde, Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin 5 bölümünde olmak üzere toplam 16 lisans programıyla Meslek Yüksekokulu'nun 4 önlisans programında eğitim-öğretim hizmeti veriliyor. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 6, Fen Bilimleri Enstitüsü'nde ise 2 yüksek lisans programı var.

İngilizce öğretmenliği sertifikası
Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı öğrencileri mezun olurken ingilizce Öğretmenliği Sertifikası'nı da alabilmektedir.

Jean Monnet Akademik Ödülü
Avrupa ve ABD'deki çeşitli üniversitelerle eğitim-öğretim işbirliği içinde bulunan Doğuş Üniversitesi'ne Avrupa Birliği Komisyonu tarafından, 2002-2003 akademik yılında başlayarak l yıl süreli olup başarıyla sonuçlanan Jean Monnet Akademik Teşvik Projesi ile her biri 4 yıl süreli 3 adet Jean Monnet Akademik Ödülü verilmiş ve 2003-2004 akademik yılında 1 adet Jean Monnet Kürsüsü tah sis edilmiş. 2003-2004 akademik yılı bahar yarıyılı içinde Erasmus Üyeliğini (Erasmus University Charter) elde eden Doğuş Üniversitesi'nin öğrencileri, 2004-2005 akademik yılından itibaren Socrates-Erasmus Programı çerçevesinde yurt dışında 20'yi aşkın üniversiteyle imzalanan ikili Anlaşmalar-Bilateral Agreenıent uyarınca yapılan öğrenci değişim programından yararlanıyor.

Her 5 öğrenciye 1 öğretim üyesi
Yurtiçi ve yurtdışındaki seçkin üniversitelerde yetişen Doğuş Üniversitesi öğretim elemanla n öğrencileri iş dünyasına, kariyere ve yaşama hazırlama misyonunu üstlenmişler. Doğuş Üniversitesi'nde 5 öğrenciye l öğretim elemanı düşüyor. Ayrıca her öğrencinin öğretim üyeleri arasından belirlenen bir danışmam bulunuyor. Bu danışman, öğrencinin sosyal ve akademik alanlardaki sorunlarına yardımcı oluyor.

Ön kayıt için başvuru tarihi ve şartları
Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin Endüstri Ürünleri Tasarımı, Görsel iletişim Tasarımı, Grafik, İç Mimarlık ve Resim bölümlerine 2005-2006 akademik yılı için Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır. 2005-ÖSS'de herhangi bir puan türünden en az 160 puan alan adaylar, 2005-ÖSYS Kılavuzu esasları çerçevesinde ön kayıt için başvurabilir.

Ön kayıt tarihi: l -12 Ağustos

Yetenek sınavı: 15 Ağustos 2005
Pazartesi / Saat 10:00

Mülakat (*): 16 Ağustos 2005 Salı / Saat 10:00

Sonuçlarının ilanı: 17 Ağustos Çarşamba / Saat 16:00

Burs sınavı: 18 Ağustos Perşembe / Saat 10:00

Kesin kayıt: 22 - 31 Ağustos 2005

(*) Adaylar mülakata çalışma dosyaları (portfolio) ile katılacaklardır. Özel Yetenek Sınavı'nı yüksek puanla kazanan adaylar, burs sınavına başvurabilirler.

Haberin Devamı