Gazete Vatan Logo

Doğuş Üniversitesi eğitimde kalitedir

Başarılarla dolu 30 yıllık bir geçmişe sahip Doğuş Eğitim Kurumları bünyesindeki Doğuş Üniversitesi kaliteli eğitim veriyor

10. YILINDA DA BÜYÜMESİNİ SÜRDÜREN EĞİTİM KURUMU

Hayata ve kariyere ön sıralarda başlayabilmeniz için sahip olmanız gereken ilk şey; iyi bir özgeçmiş, iyi bir özgeçmiş içinse en önemli şart hedefi dünya standartlarında kaliteli eğitim-öğretim vermek olan seçkin bir üniversitede eğitim almış olmaktır. Doğuş Üniversitesi, 30 yılı aşkın başarılı geçmişe sahip Doğuş Eğitim Kurumları’nın ülkemiz yükseköğretimine hizmetidir.

Doğuş Eğitim Vakfı öncülüğünde dünya standartlarında kaliteli eğitim-öğretim vermek hedefiyle kurulan Doğuş Üniversitesi kâr amacı gütmez. Doğuş Üniversitesi, İstanbul’un en güzel semtlerinden birinde, Acıbadem-Kadıköy’de bir kent üniversitesi olarak hizmet vermektedir. Doğuş Üniversitesi öğrencileri, bu seçkin kentin seçkin bir üniversitesinde okumanın sağladığı çok boyutluluk içinde, elde edecekleri mesleki bilgi ve becerilerin yanı sıra, kendilerini geliştirme ve entelektüel görgü kazanma imkanlarına sahiptirler.

ÇİFT ANADAL-ÇİFT DİPLOMA PROGRAMI: Eğitim gördükleri bölümde en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyıl başında Genel Not Ortalaması en az 3.25 olanlar çift anadal için başvurabilir. Bu sayede kayıtlı bulundukları bölümün yanı sıra ikinci bir bölümden de lisans veya mühendislik diploması alabilirler.

YANDAL SERTİFİKA PROGRAMI: Eğitim gördükleri bölümde en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyıl başında Genel Not Ortalaması en az 2.50 olan öğrenciler yandal için başvurabilirler. Bu olanak sayesinde kayıtlı bulundukları bölümün yanı sıra ikinci bir bölümde de bilgilenerek yandal sertifikası alabilirler.

BÖLÜM DEĞİŞTİRME: Doğuş Üniversitesi’nde herhangi bir bölüm-programda kayıtlı bulunanlar, bulundukları programda başarılı bir öğrenim sürdürdükten sonra 1. veya 2. yarıyıl sonunda eşdeğer başka bir bölüm-programa geçiş için başvurabilir.

ERASMUS: Doğuş Üniversitesi, 2013 yılına kadar devam edecek Hayatboyu Öğrenme Erasmus Üniversite Beyannamesi’ni (Erasmus University Extended Charter)’ni almaya hak kazandı. 2007-2008 akademik yılında yaklaşık 21 öğrenci Erasmus ile yurt dışına gidecek.


Başarı sizden ödül bizden

BAŞARI BURSU: İlan edilen öğrenci kontenjanının % 20’si oranında burslu öğrenci alınmaktadır. Burslu öğrenci kontenjanları ÖSYM kılavuzunda belirtilmekte olup burslu öğrenciler ÖSS sonuçlarına göre tercihleri doğrultusunda ÖSYM’ce belirlenmektedir. Sağlanan burs sadece öğrenim ücretiyle ilgili olup, karşılıksızdır ve hazırlık sınıfında da verilir. Öğrenci başarılı olduğu sürece devam eder. Yıl sonu genel not ortalaması 4.00 üzerinden 2.00’nin altına düştüğünde kesilen burs, 2.00’nin üstüne çıkınca yeniden devam eder.

DESTEK BURSLARI: ÖSYM kılavuzunda belirtilmekte olup bu bursdan yararlanacak olanlar ÖSS sonuçlarına göre tercihleri doğrultusunda ÖSYM’ce belirlenmektedir. Sağlanan burs sadece öğrenim ücretinin % 50’sini kapsar ve karşılıksızdır. Bu burs, hazırlık sınıfında da verilir ve öğrenci başarılı olduğu sürece devam eder.

İLK TERCİH BURSU: Doğuş Üniversitesi’nin ücretli lisans programlarına sadece 1. tercihinden yerleştirilenlere öğrenim ücretinden % 20 oranında indirim yapılmaktadır.

YÜKSEK BAŞARI BURSU: Sayısal ve eşit ağırlıklı puan türüyle öğrenci alınan programlara ek puanla derece yapanlar hariç 0.8 AOBP’li yerleşme puanıyla programın puan türüne göre Türkiye genelinde İlk 2000 içinde yer alarak yerleştirilenlere 9 ay süreyle aylık 250 YTL öğrenim bursu desteği, ilk 2001-5000 içinde yer alarak yerleştirilenlere aylık 200 YTL öğrenim bursu desteği, ilk 5001-8000 içinde yer alarak yerleştirilenlere aylık 150 YTL öğrenim bursu desteği verilmektedir. Ayrıca dil puanıyla öğrenci alınan programa

0.8 AOBP’li yerleşme puanıyla Türkiye genelinde ilk 1000 içinde yer alarak yerleştirilenlere 9 ay süreyle 75 YTL aylık destek verilmektedir.

TEŞVİK BURSU: Akademik yıl sonundaki genel not ortalamasını 4.00 üzerinden 3.00 ve üstüne çıkaran her öğrenciye o yılı izleyen öğretim yılı ücretinin akademik yılın başında ilan edilen ölçüte göre % 10’u ile % 75’i arasında teşvik bursu verilir.

SPOR BURSU: Doğuş Üniversitesi’nde öğrenciyken kendi branşında yüksek performans gösteren öğrencilere spor koordinatörlüğünün teklifi ve burs komitesinin belirleyeceği oranlarda öğrenim ücretinden indirim olarak Mütevelli Heyeti’nin onayıyla burs verilebilir.

IB BURSU: Uluslararası Bakalorya öğrencilerine diploma notuna göre aşağıda belirtilen oranlarda verilir:


Diploma Notu Eğitim bursu oranı



40 - 45 arası % 75



33 - 39 arası % 40



24 - 32 arası % 15



ÇALIŞMA BURSU: Öğrencilere üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışma karşılığı verilir. Çalışma Bursu alanlar haftada en fazla 10 saat çalışabilmek için çalışma programlarından birine başvurabilir. Burs miktarı, her akademik yıl başında saat ücreti esasına göre belirlenir. Çalışma Bursu’na başvuran öğrencilerin çalışacakları birimlere yerleştirilmeleri Öğrenci Dekanlığı tarafından yapılır.

İHTİYAÇ BURSU: Doğuş Üniversitesi, öğrencilerinin üniversite eğitimleri sırasında karşılaştıkları maddi problemlere destek olabilmek için burs komitesi tarafından belirlenen değişik oranlarda ihtiyaç bursları vermektedir.



FAKÜLTELER

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

* İngiliz Dili ve Edebiyatı

* Psikoloji n Matematik

* İletişim Bilimleri

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAK.

* Ekonomi ve Finans

* Ekonomi ve Finans (Türkçe)

* İşletme n İşletme (Türkçe)

* Uluslararası İlişkiler

* Uluslararası Ticaret ve İşlet.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

* Bilgisayar Mühendisliği

* Bilişim Sistemleri Mühendisliği

* Endüstri Mühendisliği

* Endüstri Mühendisliği (Türkçe)

* Elektronik ve Haberleşme Müh.

SANAT ve TASARIM FAKÜLTESİ

(Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınmaktadır ve eğitim dili Türkçe’dir.)

* Endüstri Ürünleri Tasarımı

* Görsel İletişim Tasarımı

* Grafik Tasarım

* İç Mimarlık n Resim

MESLEK YÜKSEKOKULU

* Bankacılık ve Sigortacılık

* Bilgisayar Teknolojisi ve Prog.

* Dış Ticaret ve Avrupa Birliği

* Emlak ve Emlak Yönetimi

* Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

* İnsan Kaynakları

* Menkul Kıymetleri ve Sermaye Piyasası

* Muhasebe

* Turizm ve Otel İşletmeciliği



BAŞKAN’DAN...

Doğu Gözaçan

Doğuşluların esin kaynağı Atatürk’tür

ATATÜRK’ÜN gösterdiği yolda bilime ve demokrasiye inanan, hedeflediği doğrultuda özgür düşünebilen, yapıcı, araştırıcı, girişimci, çağdaş, barışçı, insanı seven ve sayan gençler yetiştirmeyi ilke edinen Doğuş Üniversitesi, her an değişen ve gelişen eğitim teknolojilerini yakından izleyen bir yükseköğretim kurumudur. Doğuş Üniversitesi’nin stratejik hedefleri arasında uluslararası düzeyde araştırma ve yayın yapan bir kurum olmak, toplumsal hizmetler ve endüstriyel ilişkiler açısından örnek olacak düzeye ulaşmak ve bilgisayar teknolojisinin eğitim alanında sağladığı tüm olanaklardan en üst düzeyde yararlanmak gibi hususlar yer almaktadır.

Öğretici-öğrenci diyaloğu

Ayrıca üretkenliğe, işbirliği içinde rekabete, ideal anlamda bir öğretici-öğrenci diyaloğuna, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir kurum kültürü oluşturuldu. Misyonumuz, içinde bulunduğumuz yüzyılın kaçınılmaz gerekleri olan genel kültür ve iletişim becerilerine sahip, global anlamda dünyanın her bölümünde çalışabilecek başarılı meslek ve bilim adamları yetiştirmektir. Biz Doğuşlular olarak cumhuriyeti en değerli varlığımız, Atatürk’ü ise en büyük gurur ve esin kaynağımız olarak kabul ediyor ve cumhuriyetimizin toplumumuza kazandırdıklarını çok iyi biliyoruz. Bu duygularla üniversite yönetimine, öğretim elemanlarına ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.


REKTÖR’DEN...



Prof. Dr.

A. Talha

Dinibütün

Uluslararası alanda büyük başarı kazandık


YAŞAMIN zor kararlarından biri meslek seçimidir. Yeteneklerinize, ilgi ve birikimlerinize göre seveceğiniz, mutlu olacağınız meslekleri belirleyip doğru seçimi yapmak ve hayallerinizi gerçekleştirmek için gerekli eğitimi verecek üniversiteyi tercih etmek kolay değildir. Günümüzde bilgi her zaman olduğundan daha önemli, yaşam boyu öğrenim bir zorunluluktur. İstanbul’un güzel ve merkezi ilçesi Kadıköy-Acıbadem’de yerleşik şehiriçi kampusüne sahip bir “kent üniversitesi” olan Doğuş Üniversitesi’nde uluslararası başarılara sahip, seçkin öğretim üyeleri, her düzeydeki öğrencinin iyi yetişmesine büyük gayret göstermektedir. Doğuş Üniversitesi’nde öğrenci merkezli bir eğitim-öğretim sağlanmaktadır. Doğuş Üniversitesi’nde, ilk dönemlerde bölüm-program değiştirebilir, çift anadal programına katılarak farklı bölümlerden iki diploma alabilirsiniz. Mezun olup işe girdiğinizde, siz de pek çok Doğuş Üniversitesi mezununun ifade ettiği gibi “Ne kadar sağlam ve değerli bilgilerle donatıldığımı, mezun olup işe girince ve kendimi başkalarıyla mukayese edince daha iyi anladım” diyebilmelisiniz.


Yeni bir bölüm açıldı

2007 ÖSS sonuçlarıyla mevcut 4 fakültemizdeki 19 bölümümüze ek olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yeni bir bölüm daha açılmıştır: Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik. Meslek Yüksekokulumuz eğitim dili Türkçe olan 9 programa EA 1, SÖZ 1 ve SAY 1 puan türüyle bu yıl ilk kez öğrenci alacaktır.



Özel Yetenek Sınavı

2007 ÖSS’de herhangi bir puan türünde en az 160 ham puan alan adaylar Özel Yetenek Sınavı’na başvurabilirler.

Ön Kayıt

23 Temmuz-6 Ağustos 2007

Özel Yetenek Sınavı

7 Ağustos 2007

Burs Sınavı

9 Ağustos 2007

Kayıt Tarihi

10-15 Ağustos 2007

Yıllık öğrenim ücreti

* İngilizce Eğitim Yapan Lisans Bölümleri: 16.800 YTL

* Türkçe Eğitim Yapan Lisans Bölümleri: 15.600 YTL

* İngilizce Hazırlık Sınıfı: 16.800 YTL

* Meslek Yüksekokulu: 5.100 YTL

NOT: Öğrenim ücretlerine KDV dahildir. Ödemeler 6 eşit taksitte yapılmaktadır. Peşin ödeme indirimi % 6’dır. Doğuş Üniversitesi’nin ücretli lisans programlarına sadece birinci tercihinden yerleştirilen öğrencilere belirlenen öğrenim ücretinden % 20 oranında indirim yapılır.

Kariyer Planlama Birimi

İletişim


DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ

Acıbadem,

Kadıköy - İstanbul

Tel: 0216 544 55 55

Web:

www.dogus.edu.tr

e-posta:

tanitim@dogus.edu.tr

Haberin Devamı