Gazete Vatan Logo

Doğubayazıt ve Patnos'da nevruz kutlandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ve Patnos ilçelerinde düzenlenen nevruz kutlamaları olaysız sona erdi. Doğubayazıt'taki kutlamalara 1500, Patnos'takine de yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Patnos'taki kutlamalarda Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın posteri açıldı

DTP İlçe Teşkilatı tarafından Doğubayazıt Belediye Meydanı'nda düzenlenen nevruz kutlamalarına yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Mahalli sanatçıların konser verdiği kutlama saat 10.00'da başladı. Bir konuşma yapan Doğubeyazıt Belediye Başkan Vekili Faruk Sevkan, CHP Lideri Deniz Baykal'ı eleştirdi. Faruk Sevkan, "El insaf yani sayın Baykal, sadece görevini yapan bir cumhuruyet savcısı nasıl olur da orduya karşı darbe yapmış olur. Hay savcı kadar taş düşsün başına. 21'nci Yüzyıl'da senin gibi kötü niyetli siyasetçiler bizi yönetecekse vay halimize" dedi. Yapılan konuşmaların ardından meydanda yakılan nevruz ateşi üzerinden atlayan kalabalık daha sonra dağıldı.

Patnos İlçesi'nde düzenlenen nevruz kutlamalarına ise yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Oluşturulan güvenlik kontrolünden tek tek aranak alana giren bazı kişiler bölücübaşı Abdullah Öcalan posterini açtı. Yaklaşık 2 saat süren kutlamaların ardından kalabalık olaysız dağıldı.